Do kraja godine Nadalj će imati potpuno revitalizovanu vodovodnu mrežu

05. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Projekat

Poslednje tri nedelje u Nadalju traju radovi na vodovodnoj mreži, odnosno na zameni preostalih azbestnih cevi plastičnim. Pošto se završi sa ovim radovima, mreža vodosnabdevanja u Nadalju biće potpuno nova.

U prethodnom periodu radilo se mnogo na revitalizaciji vodovodne mreže jer je ista bila u lošem stanju zbog čega su isključenja vode bila učestala. Do sad je izgrađena nova fabrika za pripremu vode za piće, a zamenjeni su i ventili u šahtovima. Više reči o kompletnoj rekonstrukciji i modernizaciji sistema za vodosnabdevanje u ovom mestu, rekao nam je predsednik opštine Srbobran, gospodin Radivoj Paroški.

“Prethodne godine smo uradili sanaciju čvorišta vodovodne mreže i to nam je omogućilo da vršimo parcijalnu zamenu dotrajalih vodovodnih cevi, što upravo činimo u Nadalju. Stare azbestne cevi se zamenjuju novim, od bezbednih materijala, i trenutno se vrše radovi u ulicama Svetog Save i dr Lazara Rakića, u ukupnoj dužini od oko dva kilometra. Ovo je samo početak jer smo za 2019. godinu planirali zamenu kompletnog vodovodnog sistema u Nadalju. Kada se to završi u ovom mestu ćemo imati u potpunosti novi sistem vodosnabdevanja; pre nekoliko godina izgrađena je fabrika vode, uredili smo sve šahtove i promenili ventile, a sada radimo zamenu starih cevi. Za posao u celom Nadalju biće nam potrebno oko 40 miliona dinara”, rekao je Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

 

Po istom modelu planirano je da se radi revitalizacija vodovodne mreže i u ostatku opštine, odnosno u Turiji i Srbobranu. Modernizacija vodovodne mreže u Turiji je urađene u polovini ulica, a po rečima predsednika, u planu je da se zameni i drugih 5o odsto cevi, ali i da se izgradi fabrika vode za ovo naseljno mesto. U budžetu opštine su već planirana sredstva za izgradnju  postrojenja u ovoj godini.

Facebook Komentari