OKK Srbobran u produžetku pronašao snage za veliku pobedu

04. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Na startu “playout” faze takmičenja, OKK Srbobran uspeva na gostujućem terenu da zabeleži trijumf. Pobeđena je ekipa Vojvodine iz Karađorđeva rezultatom 68:78 nakon produžetka.

U regularnom delu utakmice ostvaren je nerešen rezultat 66:66, i to promašajem našeg Nikole Krge u poslednjoj sekundi. Iako je pobeda izmakla tad, tim je našao dodatnu snagu i motiv da odigra još bolje u nastavku. Više reči o samom kretanju rezultata i igri uopšte, dobili smo od prvog trenera kluba iz Srbobrana, Jovice Andrića, čiji rad je dao rezultat i u nezavidnoj situaciji. Posle svih povreda i otkaza igrača u prvom delu sezone, zbog čega se tim i našao u poziciji da igra “playout”, ostvarena je pobeda kojoj se niko nije nadao.

“Odlična utakmica, jako borbena, srčana, požrtvovana, sve same pohvale mogu reći za svoje igrače. Otišli smo samo sa 8 igrača, od toga dva klinca. Nažalost pored svih povreda desila se i povreda prepone Novice Mirosavljevića i povreda leđa Stevana Vujića kao i prehlada Simin Ljubomira. Trninić Nemanja dve nedelje nije trenirao, izašao je iz povrede kao i Radovanović Uroš koji je skoro mesec dana bio van terena. Samim tim činjenicama je ova pobeda još veća. Meni kao treneru je bilo jako teško da se motivišem za ovu utakmicu nakon svih nedostataka igrača ,pogotovo kada smo izašli na teren i videli koliko su naši protivnici iskusna, visoka i u odnosu na nas fizički prejaka ekipa. Međutim desilo se to da sam već na zagrevanju video veliku želju kod svojih igrača i veru da možemo dobiti ovaj meč. Prvo poluvreme klackalica, 3-4 razlike za domaćina, isto toliko za nas, na poluvreme smo otišli sa minimalnim vođstvom od 32:33, ali zadovoljni dobrom energijom”.

“U trećoj četvrtini je postojao samo jedan tim, pregazili smo protivnika, dobili četvrtinu rezultatom 8:21. Vodili smo i sa 17 poena razlike na dva minuta do kraja treće četvrtine i taman kada smo trebali da dokusurimo protivnika mi smo pali. Domaćin sustiže -14 i u poslednju četvrtinu ulazi sa 3 vezano pogođena šuta za 3 poena. Međutim držali smo se u igri uz pomoć Slobodana Subića i dalje šutem spolja pre svega Nikole Babića, koji je ovu utakmicu pokazao koliko zaista može i koliko je dobar igrač. Pogađao je sa svih pozicija i držao nas u igri. Na minut i po do kraja vodili smo 61:66, međutim iskusan domaći tim vraća se šutem za tri poena i dva pogotka sa linije penala. 20 sekundi pre kraja imali smo pun napad, nažalost našem Nikoli Krgi lopta izlazi iz koša uz zvuk sirene. Gubimo četvrtu četvrtinu rezultatom 26:12 i odlazimo u produžetak. U produžetku čudo neviđeno što bi rekli, 5 naših igrača na terenu i svi imaju po 4 faula. Prvo trojku pogađa Rale Babić, zatim Krga Nikola, poeni drugog Babića i Subića nas vode ka pobedi, 12:2 u produžetku za nas Neverovatno! Čestitke svim momcima na sjajnoj utakmici i sjajnoj borbenosti”, trener zelenih je na kraju dodao i podatke o sjajanom procentu šuta svog tima na ovom meču. Šut spolja doneo je 10 pogođenih trojki, a odlična je bila irealizacija sa linije penala 18/23. Dok je vođa tima, Nikola Krga dao 10 od 10.

Sledeću utakmicu naš tim igra kod kuće, a u goste mu dolazi ekipa “Kadet” iz Novog Sada. Meč će biti na programu u nedelju od 16:30h.

Facebook Komentari