Protesti se nastavljaju

03. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Četvrti vikend u nizu održavaju se protesti pod nazivom “1 od 5 miliona” i na srbobranskim ulicama. Skup je kao i prethodnih subota otpočeo u 18:00 časova na Trgu Slobode.

Nezadovoljni “slobodni” građani, kako je to juče ponovo naglašeno, okupljaju se baš na Trgu koji nosi takvo ime, jer je sloboda osnovno ljudsko pravo. Nezadovoljni stanjem u društvu i životom uopšte, građani su u mirnim protestima izražavali svoje stavove pisanim i usmenim parolama.

Protest je i ovoga puta organizovan i podržan od strane aktivista opozicionih stranaka. Ovoga puta skupu su se obratili Katica Babin iz Demokratske stranke i Dragana Rakić, potpredsednica iste  opozicione stranke, koja je ovim povodom došla iz Vršca.

Govorilo se o radu funkcionera, vladajućih stranaka, na svim nivoima vlasti, ali i o napuštanju odborničkih klupa skupštine opštine Srbobran, od strane grupe građana “Branko Gajin” i nezavisnih poslanica Milane Gajinov i Svetlane Đorđin. Tokom protesta, prisutni su mogli lično da potpišu “Sporaztum sa narodom”, neobavezujući dokument koji su sastavili lideri Saveze za Srbiju, i koji je ponuđen svim građanima Srbije.

Posle govora pomenutih dama, demonstranti su prateći kamion sa ozvučenjem, krenuli u protestnu šetnju ulicama Srbobrana, putanjom koja je ostala nepromenjena još od prvog skupa.

Protest je završen na mestu sa kog se i krenulo, mirno, kulturno i bez incidenata.

Facebook Komentari