Poražen je i Radnički iz Beograda

24. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Pretposlednja utakmica kod kuće u ovoj sezoni za košarkašice ŽKK “Srbobran” bila je je vrlo značajna, ne samo zbog činjenice da je upisana još jedna pobeda, već i zato što su ostale neporažene na svom terenu pred svojom vernom publikom.

Iako je protivnik u sinoćnjem meču bila ekipa sa dna tabele, Druge republičke lige, pokazalo se da je strepnja trenera Subića pred ovu utakmicu bila opravdana. Igračice beogradskog Radničkog do isteka poslednjeg minuta nisu odustajale od želje da okrenu rezultat i pored činjenice da su od prvog šuta u rezultatskom zaostatku. Već u prvom napadu Jelena Curaković postiže poene, a zatim u presečenom pokušaju gošći to čini ponovo, što daje vetar u leđa njenom timu i one lako postižu seriju od 8:0 u prva dva minuta igre. Taj polet na početku gošće su pokušale da nuliraju, ali se “Belle” vraćaju u igru i podižu prednost.

Prva četvrtina završena je sa blagom prednošću Srbobranki 22:18, ali već u sledećoj prednost raste na 42:28 (20:10). Tu razliku zadržavaju do kraja treće deonice 60:45 (18:17), da bi je na kraju meča samo blago povećale 76:59 (16:14). Najefikasnija u timu “Srbobran” bila je pomenuta Jelena Curaković sa 20 postignutih poena, uz jednu trojku, 6 skokova i 3 asistencije. Tamara Ivkov postigla je 14 poena, dve trojke, takođe 6 skokova, ali i 5 asistencija. Treća najučinkovitija Sanja Dunđerski ubacila je 10 poena uz dve trojke. Utakmica je dobijena velikim brojem skokova, pogotovo u fazi odbrane, čak 38 (51 ukupno), a Jelena Ćurčić je ostvarila velikih 10, sve u odbrani, dok ih je Branka Subić upisala 8.

Trener domaćina Slobodan Subić, i pored pobede nije mogao da bude potpuno zadovoljan, najveći deo problema koji prate igru tima od starta sezone i dalje su prisutni. 30 izgubljenih lopti uticalo je na to da strateg našeg kluba sa svojim izabranicama po završetku meča 13. kola malo duže razgovara.

“Prvo bih čestitao svojoj ekipi na još jednoj pobedi. Po ulasku u svlačionicu obavili smo jedan duži razgovor o stvarima koje su bile tema već nekoliko puta u ovoj sezoni. Problemi su isti, ne vidim neku promenu na bolje. Stvar je u psihološkom pristupu igri, povedemo, dobro otvorimo utakmicu i imamo dobru energiju, čak povedemo 25 razlike i onda odjednom ekipa reši da je to kraj utakmice. Dolazimo u situaciju da se potroše po dva tajm auta i pauze između četvrtina kako bi pričali iste stvari. Od 24. do 36. minuta dali smo samo 6 poena, a u poslednjoj četvrtini za 6. minuta igre 2 poena. Tek kad izgubimo ozbiljnu prednost usledi neka reakcija ekipe. Ti prazni minuti bez koncentracije na igru su uzrok svih poraza koje smo imali do sada. U malte ne svakoj utakmici mi imamo po 10 minuta bez pogodaka. U Šapcu smo izgubili prednost od 17 razlike, u Kragujevcu smo za desetak minuta izgubili 20 razlike pa smo se ostatak utakmice mučili da se vratimo u igru. Protiv Zrenjanina za malo da dovedemo pobedu u pitanje, a i u Beogradu protiv Karaburme smo imali isti problem. Ubeđen sam u to da smo mi fizički, tehnički i taktički najspremnija i najtalentovanija ekipa u ligi, ali imamo problem za koji moramo iznaći rešenje.”

“I pored toga, u ovom trenutku najvažnija je pobeda. Ipak smo odigrali nekih 20-25 minuta kvalitetne košarke, sa odličnom energijom u odbrani što mi je drago, jer smo na tome radili u proteklim treninzima. To i dobru kontrolu skoka moram da pohvalim. Pokazale su devojke da im kod kuće ne nedostaje motiva. Bilo da nam dolaze Radnički ili Zrenjanin, devojke igraju jednako dobro i niko ih ne može pobediti. U sledećem kolu očekuje nas teško gostovanje. Idemo ponovo u Kragujevac, ali je ovog puta protivnik Radnički 2016. Po mom mišljenju, gledajući sastav, oni imaju možda i najbolju ekipa u ligi i to mišljenje imamo od početka takmičenja. Imaju neke probleme koji se reflektuju na rezultat i ne bih o tome govorio jer je to njihova lična stvar. Neki timovi su iskoristili to i uspevali su da ih dobiju, a ja se nadam da ćemo i mi tako. Meni i timu su utakmice kod kuće najvažnije i one moraju da se dobijaju, što je bio slučaj do sad, ali razliku na tabeli prave utakmice dobijene u gostima. Ekipa koja jednako kvalitetno igra na oba fronta može da napravi velike stvari i ekipa je koja napreduje. Ja se nadam da ćemo mi to kroz ovih nekoliko vezanih gostovanja pokazati da možemo” , kao i uvek iskren je trener Subić.

Za kraj ovog izveštaja ostavili smo izjavu najmlađe igračice tima, naše osmice Mirjane Zorić, koja u ovoj polusezoni pruža sve bolje partije, pokazuje sve veću sigurnost na terenu, zbog čega je zavredila da joj trener daje sve veću minutažu u utakmicama seniorskog tima. Na ovom meču odigrala je 10 minuta, a ostalo je zapaženo da je na prethodnim mečevima vrlo uspešno rešavala neke ozbiljne situacije, a sve češće se ohrabruje i na šut van linje 6,75 metara.

Mirjana Zorić: “Iako smo pobedile, ova utakmica je bila malo lošija i nismo zadovoljne prikazanom igrom. Trener nam je skretao pažnju na neke greške, ali nismo uspele da ih ispravimo. Malo smo gubile koncentraciju i to ćemo morati da otklonimo u narednim mečevima. Najmlađa smo ekipa i imamo dovoljno kvaliteta samo treba da otstranimo te padove u igri. Imamo par iskusnijih igračica koje nas vuku za sobom da budemo bolje. Tokom prethodne nedelje smo se fokusirali na odbranu i treninzi su nam bukvalno samo tome bili posvećeni. To je uticalo da večeras u odbrani pokažemo bolju igru, ali je opet bilo malih padova u koncentraciji. Opet su nam navijači pomogli da dođemo do pobede i njima dugujemo veliku zahvalnost. Konstantno nas podržavaju, a mi dodatno jedna drugu bodrimo da nastavimo i kad je loše, što jednako čini i trener. On nam uvek daje šansu da zaigramo i pokažemo se, pa tako i meni koja sam najmlađa. On je taj koji ume da proceni koliko minuta ko treba da igra, a ja sam mu zahvalna kada mi da i 10 sekundi da odigram. Svoju minutažu stičemo dobrom igrom i on nas drži na terenu sve dok ne pogrešimo. Svojom željom i borbenošću treba privući pažnju trenera na sebe, a samo kroz rad i disciplinu se može doći do kvaliteta koji zavređuje veliku minutažu” ,zadovoljna svojom pozicijom u timu i skromna kao većina pravih sportista, mlada Zorićka pokazuje da ćemo njene najbolje partije tek gledati.

Facebook Komentari