Novosađani probali kobasice iz Turije

15. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Turizam, udruženje

Udruženje “Kobasicijada” iz Turije danas je imalo i poslednju veliku promociju pred samu manifestaciju. Već po tradiciji, promovisanje se svakog februara završava u Novom Sadu, gde se uvek proda najveća količina gastronomskih specijaliteta iz malog sela opštine Srbobran.

Sombor, Subotica i na posletku Novi Sad, stalne su destinacije naših kobasičara, a građani ovih vojvođanskih gradova u velikom broju dolaze na Kobasicijadu i ljubitelji su mesa u crevu, bilo da je sušeno, bareno ili pečeno. Trg Republike u Novom Sadu bio je mesto na kom su tokom današnjeg dana svi znatiželjni gurmani mogli da probaju i kupe proizvode turijskog udruženja.

Kako nam je posvedočio majstor kobasice, Vojislav Mirković, u prestonici naše pokrajine prodalo se ubedljivo najviše kobasice, a Novosađani kupuju, kako svežu tako i sušenu, dok je ona barena, poslužena u kifli bukvalno razgrabljena. Ljudi su jako zadovoljni turijskim proizvodima i pravilo je da se tokom popodneva proda sve što se na štandovima prezentuje, zbog čega je ovogodišnja  ponuda po količini bila značajno veća.

Predsednik udruženja, Atanasković Miroslav, pozvao je Novosađane da dođu u Turiju i osete “Kobasicijadu” svim čulima: “Promovišemo danas na Trgu našu manifestaciju, koja će se sledećeg vikenda održatu u Turiji. Kobasicijada u Novi Sad dolazi već više od 20 godina i Novosađani su dobro upoznati sa našim proizvodima. Danas smo doneli veću količinu kobasice, kako bi svi koji žele mogli da je probaju i uživaju u njoj. Promocija će trajati dokle god budemo imali kobasica, kad se rasproda idemo kući. Ovom promocijom završavamo sa obilascima gradova, jer Kobasicijada počinje već 22. februara. Sve koji dođu očekuje bogat kulturno umetnički program, a u subotu u večernjim časovima biće koncert, dive narodne muzike, Cakane. Istog dana iznosimo i našu kobasicu koja će biti duga 2035 metara, pošto je i Kobasicijada 35. po redu. Niko do sad nije oborio naš rekord, a i da neko to uradi, mi ćemo napraviti metar dužu. U nedelju nas očekuje dan tamburaša, kako orkestara iz naše opštine, tako i gostiju sa strane”.

Facebook Komentari