Karavan Kobasicijade gostovao je i u Subotici

10. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Turizam, udruženje, Zabava

Centar Subotice bio je u subotu okićen kobasicama iz Turije, a stanovnici ovog grada sa severa Srbije čekali su u dugim redovima ne bi li okusili ovaj svuda poznati specijalitet iz centra Bačke.

Promocija “Kobasicijade” , kao i svake godine, organizovana je i u Subotici. Tri štanda u pešačkoj zoni grada opsluživala su sve ljude privučene mirisom vrućih kobasica. Kako to tradicija nalaže, i ovog puta je Udruženje kobasičara iz Turije doniralo 50 kilograma svojih proizvoda Narodnoj kuhinji Subotice.

Posle Sombora, promovisanje svetski poznate gurmanske manifestacije završeno je i u Subotici, a mi smo za komentar zamolili prvog čoveka “Kobasicijade” da nam kaže kakvi su utisci i šta nas dalje očekuje: “Polako sabiramo utiske sa neočekivano dobro posećene promocije u Subotici. Moram pozdraviti lokalnu samoupravu grada koja je omogućila da se predstavimo njihovim građanima. Promocija Kobasicijade nikad pre nije bila tako posećena. Poslužilo nas je lepo vreme i posetioci su bili zadovoljni. Kao i u Somboru, i ovde smo poklonili 50 kilograma kobasica Narodnoj kuhinji, tačnije Crvenom krstu grada Subotice. Opština Srbobran nam je pomogla da odemo na ove promocije i predstavimo se narodu, a mi bez te podrške ne bismo mogli to da izvedemo. Pored naše lokalne samouprave, u pripremanju 35. Kobasicijade su nam pomogli brojni sponzori iz opštine i sa strane. Sledeće gostovanje je u Novom Sadu, kod Riblje pijace. Bili smo pre u Dunavskom parku, a li smo sad premešteni ovamo. Ljudi u Novom Sadu već jako dobro znaju šta nudimo i očekujemo jako dobru posećenost”.

Gospodin Miroslav Atanasković nam je potvrdio da će pred samu Kobasicijadu biti organizovan tradicionalni “Dan sponzora”, skup na kom se organizatori manifestacije uz muziku, hranu i piće zahvale svojim prijateljima, bez kojih manifestacija ne bi bila tako velika i značajna.

 

Facebook Komentari