1 OD 5 MILIONA prvi put u Srbobranu

10. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Protesti građana i opozicionih stranaka koji u Srbiji traju već dva meseca, od sinoć su počeli da se dešavaju i u Srbobranu. Skup je bio zakazan za subotu u 18:00 časova, ali su građani na Trgu Slobode počeli da se skupljaju i dosta ranije.

Nakon što se skupio dovoljan broj ljudi, sa kamiona se protestantima obratio jedan od organizatora skupa u Srbobranu, gospodin Vladimir Mudrinski, koji je zahvalio građanima na velikom odzivu. Pored njega na protestu su govorili Filip Žemlje i Katica Babin, mladi nezadovoljni ljudi koji su želeli da svoje zamerke vlasti podele sa svima na Trgu, nabrajajući šta su sve razlozi njihovog protestovanja i nezadovoljstva.

Skup je nastavljen protesnom šetnjom, glavnim ulicama grada. Saobraćaj u ulici Svetog Save bio je potpuno obustavljen, a ispred povorke se kretalo policijsko vozilo i kamion sa ozvučenjem, dok su za njima šetali građani noseći transparent “1 od 5 miliona” i veći broj zastava svoje domovine. Malu pauzu u šetnji napravili su kod zgrade Javnog preduzeća “Graditelj”, a zatim su nastavili Jovinom i Karađorđevom ulicom, te nazad u park gde se prvi protest završio.

Neki od demonstranata su bili i poznati lokalni i vojvođanski političari, poslanik u pokrajinskoj skupštini Arsen Kurjački, dr Milan Paroški, lokalni opozicioni odbornici kao i građani iz okolnih mesta Turije , Nadalja i Vrbasa. Prvi protest protekao je mirno i bez incidenata. Organizatori su se potrudili da obezbede skup kako bi se izbegli neželjeni ekscesi, jer svo vreme pozivaju na mirno građansko protestvovanje.

Facebook Komentari