Naši džudisti konstantno uzimaju medalje

05. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Džudo klub “Turija” je u vikendu za nama uspeo da obogati svoju već punu vitrinu, sa nagradama za par novih odličija. Na Prvenstvu Vojvodine za poletarce i kadete, ovaj sportski kolektiv je ostvario odlične rezultate.

U subotu, 2. februara, Stepanovićevo je bilo domaćin Prvenstva Vojvodine za poletarce i kadete, a turijski klub je na tom takmičenju imao 9 takmičara, 3 u kadetskoj i 6 u poletarskoj konkurenciji. Pomenute medalje osvojili su poletarci: zlatne za Svetozara Mališevića i  Nikolu Viraga, srebrne za Božanu Jovanović i Mirjanu Ćelbabin, dok su Jovana Jovanović i Milica Arbutina osvojile peta mesta.

Kod kadeta se najbolje plasirala Dragana Rakić, koja je zauzela peto mesto i plasirala se na Prvenstvo Srbije. Pored Dragane u ovoj konkurenciji nastupili su Branislav Crveni i Mihajlo Šajin. Ekipu su na ekspediciju osvajanja Vojvodine, vodili treneri Milan Srdanović i Katica Tomić. Trener Milan Srdanović nam je potvrdio da je džudo klub “Turija” po broju osvojenih priznanja i broju učesnika bio 3. u konkurenciji od 30 i nešto klubova.

Iako smo na uspehe ovog kluba navikli, uvek rado pominjemo svaku novoosvojenu nagradu i ime onog koji ju je zaslužio, kako bi znali da je to što rade važno svima nama.

Sledeće veliko takmičenje na kom će ovaj klub imati priliku da pokupi značajan broj odličija je turnir “TURIJA 2019”. koji će se održati u srbobranskoj sportskoj hali 3. marta po 21. put. Ova tradicionalna sportska smotra počeće u 11:00 časova i kao do sad očekuje se veliki broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Za sad su najavljeni takmičari iz Republike Srpske, Makedonije i Rumunije, a očekuje se dolazak Mađarske i Hrvatske ekipe. Takmičenje se organizuje za decu od 9 do 14 godina.

 

Facebook Komentari