Turnir u Turiji iznedrio je nove odbojkaške nade

03. februar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Odbojka, Sport, Zabava

Danas je u Turiji u organizaciji odbojkaškog kluba “Elan Volley” iz Srbobrana, a u cilju popularizacije odbojke, organizovan turnir u odbojci na kome su učestvovala četiri kluba.

Devojčice iz Savinog Sela, Bačkog Gradišta, Turije i Srbobrana pred turijskom publikom odigrale su četiri meča. U prvoj utakmici devojčice OK “Libero” iz Bačkog Gradišta savladale su svoje vršnjakinje iz Savinog Sela sa 3:0 u setovima. Nakon toga sastale su se devojčice iz Turije i OK “Elan Volley”, gde su Turinkinje pobedile istim rezultatom. Utakmica za treće mesto pripala je ekipi Elan Volley-a koja je savladala Savino Selo, a u finalu snage su odmerile ekipe iz Turije i Bačkog Gradišta.

Turinkinje su i pored seta zaostatka uspele da preokrenu meč u svoju korist i osvoje prvo mesto na ovom turniru. Na kraju ovog lepog sportskog događaja ekipama su podeljene i prigodne nagrade i pehari. Za najbolju igračicu ovog turnira proglašena je Jovana Karać iz Turije, najbolji tehničar (dizač) Milica Knežević iz OK “Libero”, za najboljeg primača proglašena je Sanja Žegarac iz OK “Elan Volley”, dok je specijalni poklon u vidu velike čokolade pripao je najmlađoj, devetogodišnjoj Jefimiji Preradov iz Bačkog Gradišta.

Prilikom posete ekipe našeg portala ovom sportskom događaju pitali smo organizatora, predsednika odbojkaškog kluba “Elan Volley”, Boška Popovića šta je ideja i cilj ovog sportskog događaja: “Prevashodni cilj je da se ovaj sport približi deci, posebno u Turiji gde je u poslednjih nekoliko godina nastao zastoj u ženskoj odbojci u takmičarskom smislu. Pored toga turijske devojčice su redovno trenirale u OK Mladost, a ideja je da ženski odbojkaški klub Elan Volley uključi ove devojčice u redovni sistem takmičenja od početka naredne sezone, i ovo je prilika da pozovemo decu iz Turije, pa i Nadalja, da se prijave i počnu trenirati odbojku. Ovim osvajanjem turnira devojčice iz Turije su pokazale da su vredno radile i da su spremne za ozbiljnije utakmice”, rekao je Popović, i naglasio da je pre svega ovo bilo jedno lepo sportsko druženje.

 

Facebook Komentari