Novi direktor Doma zdravlja je dr Vlastimir Kladar

25. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

U četvrtak je održana prva ovogodišnja sednica skupštine opštine Srbobran, a jedno od novih imena izabranih na tom XXIX zasedanju, kao kadrovska rešenja u Javnim ustanovama, je dr Vlastimir Kladar, koji će od sad biti na funkciji direktora Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”.

Pre imenovanja novog direktora bilo je potrebno razrešiti dužnosti dr Radivoja Ostojića, koji je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora zdravstvene ustanove. Novi direktor Kladar, rođen je 1959. godine u Dvoru na Uni, a studije medicine završio je u Zagrebu. Specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo i ima 35 godina iskustva u svom poslu. Obavljao je već funkciju direktora zravstvene ustanove u beočinskom Domu zrdavlja, od 2004. do 2008. godine.

“Planiram podržati i nastaviti aktivnosti kojim bi se u Domu zdravlja zadržao postignuti kvalitet zdravstvenih usluga, ali i unapredio, kao i delatnosti koje postoje, preduzimajući sve za obezbeđenje neophodnih kadrova, prostora i medicinske opreme. Planiram nastaviti dobru saradnju sa osnivačem, zatim sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i Ministarstvom zdravlja, sa ciljem pronalaska zajedničkih rešenja na održivom radu Doma zdravlja, a posebno u nabavci medicinske opreme i fizičke rehabilitacije zdravstvenih objekata. Postojećim kadrovima ću omogućiti edukaciju, te slanje lekara na specijalizacije sa posebnim osvrtom na opštu i urgentnu medicinu. Posebnu pažnju potrebno je usmeriti na zanavljanje medicinske opreme i voznog parka”, samo su neki od najvažnijih ciljeva koje dr Kladar namerava da ostvari u svom četvorogodišnjem mandatu, ali pre svega želja mu je da pacijenti budu u fokusu delovanja, kao i unapređenje zdravstvene slike društva.

Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, očekuje da će sa novoizabranim rukovodećim kadrom Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” biti mnogo uspešniji i efikasniji, a s obzirom koliko se novca izdvaja iz budžeta i koji su planovi za rad dr Kladara, nema razloga da do toga i ne dođe. “Izdvajanjem novca za rad Doma zdravlja izlazimo iz reda veličina opština kao što je naša i imamo daleko više zdravstvenih usluga od ustanova slične veličine, ali se mora napredovati i na organizacionom planu, što želimo da dobijemo sa novim, iskusnim direktorom. Bitno je ostvariti cilj da svaka naša ustanova funkcioniše na najbolji način, pa makar imali i nekoliko izbora rukovodioca u dve ili tri godine”.

Facebook Komentari