Sprotski savez vrednim poklonima nagradio klubove

22. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Sportski savez krovna je sportska organizacija opštine Srbobran koja obezbeđuje uslove za nesmetan rad i funkcionisanje sportskih klubova, ali se bavi i nagrađivanjem onih najboljih. Od prošle godine uvedena je još jedna novina, a to je da on pruža i bolje uslove za rad.

Svečanost na kojoj je otvorena obnovljena kuglana, o čemu možete čitati u posebnoj vesti, iskorištena je i za dodelu poklon paketa sportskim klubovima opštine Srbobrana u vidu nove sportske opreme. Predstavnici svih klubova sporta pojedinačno su prozivani i u ruke su im predavane sportske trenerke koje je obezbedio sportski zavez. Trenerke su dobili prvi timovi klubova, a istu je na poklon dobio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu vlade Vojvodine, Vladimir Batez , koji je prisustvovao svečanosti u maloj sali sportske hale i sam uzeo učešće u dodeli istih.Batezu je poklon predao predsednik opštine Srbobran Paroški Radivoj, koji je bio raspoložen i da nam kaže par reči o novim nadležnostima sportskog saveza. “Sportski savez ne treba da bude samo transmisija u prenosu novca sa opštine na klubove, nego treba da ima i neku drugu društvenu funkciju. Sportski savez danas deli klubovima sportsku opremu, a u budućnosti će obezbeđivati i neke edukativne sadržaje i predavanja članovima sportskih klubova, čime će rad saveza biti mnogo vidljiviji i jači. Sport će se tako mnogo bolje razvijati, u stručnijim okvirima i sa boljim rezultatima. Za te svrhe smo izdvojli 2 miliona dinara”.“Opština Srbobran je mala, ali kada je u pitanju sport izdvaja značajna sredstva. U prošloj godini za sport je izdvojila više od 40 miliona dinara, što za održavanje i popravku sportskih objekata, što za sportske klubove i održavanje takmičenja, rekreativni sport itd. Za jednu malo opštinu to nikako nije malo. Srbobran nikada ranije nije imao toliko novca za sport kao što je to bilo prošle godine”.“Naši sportski radnici su izuzetni i čine mnogo za svoje klubove, ali treba da znaju da ambicija koja postoji, što je prirodno za sport, mora da bude realna i u realnom odnosu sa mogućnostima ove sredine. Lokalna samouprava obezbeđuje sredstva za osnovne uslove funkcionisanja klubova, a sve ono što je vezano za neke više rezultate u sportu, klubovi moraju da se pobrinu sami. Budite ozbiljni u tome i pravilno ocenite da li možete da se takmičite u određenim ligama. Lokalna samouprava želi da ulaže u decu i da se omogući jedan kvalitetan razvoj svakog našeg deteta, a sve što ide ka profesionalizmu to je neka druga priča u kojoj lokalna samouprava ne može da učestvuje. Ni jedna to ne može” , bio je kategoričan Paroški.

U nastavku svečanosti dodele poklona sportske opreme obavezu je preuzeo Stefan Šijačić, prvi čoveg sportskog saveza opštine Srbobran.

Facebook Komentari