U Biseru su prijatelji uvek dobrodošli

18. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje, Zabava

Poseta prijatelja uvek je razlog za mala slavlja, a u druženju sa dragim nam ljudima svi uživamo kad god smo to u mogućnosti, što je sigruno jedan od načina da čovek bude srećan. Srbobranski “Biser” ima mnogo prijatelja i njihove posetu su česte, tako da i ne čudi što je društvo u dnevnom boravku ovog Udruženja uvek veselo.

Ovog petka u podne, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Biser“, ugostilo je u svojim prostorijama članove jednog drugog lokalnog udružnja. Reč je o ljubiteljima ručnih radova iz Srbobrana, koje predvodi njihova predsednica Kiš Julijana. Gosti nikako nisu želeli da dođu kod Biseraša praznih ruku, te su sa sobom poneli i neke od svojih rukotvorina nastalih na njihovim kreativnim radionicama.

Predsednica Udruženja ,,Biser“, Slavka Popić, dočekala je goste i poželela im dobrodošlicu: “Našim prijateljima su dobrodošlicu poželele i osobe sa invaliditetom u dnevnom boravku i pružili im priliku da se još jednom razbije predrasuda o osobama sa invaliditeom, jer su se posetioci upoznali sa njima i videli da se zahvalnost može iskazati na različite načine: osmehom, mahanjem, stiskom ruke, zagrljajem, ne mora uvek samo rečima. Ovim druženjem i posetom još jednom su se doživeli radosti praznika Božića i Nove godine. Učvrstila se saradnja dva udruženja koja može u narednom periodu da bude ostvarena i na neki drugi način koji će se zajednički definisati”. 

Gospođa Julijana Kiš, predsednica Udruženja ljubitelja ručnih radova, bila je zadovoljna ovom posetom i bilo joj je drago što su dva udruženja odlučila da prodube saradnju. Ovu priliku predsednica je iskoristila i da predstavi rad svog udruženja i neke skorije nastale eksponate.

“Konkurisali smo u našoj opštini za sredstva u četvrtom kvartalu prošle godine i dobili smo ih. Ona su iskorišćena za realizaciju projekta izrade ručno rađenih božićnjih poklona. Počeli smo sa tkanjem i učili smo decu ovom starom zanatu, što je donelo jako lepe radove. Radili smo sa školskom decom, ali i sa odraslima. Pored tkanja pravili smo i unikatne ukrase, a projekat je završen za mesec dana. Sve predmete koje smo izradili namenili smo deci koja su smeštena u Biseru. Deca su se jako obradovala kad smo stigli i odmah su uzeli da vide poklone. Bili su jako zahvalni. Mi smo zadovoljni ostvarenim projektom, jer smo stvarno radili od srca. Malo smo zakasnili, jer smo hteli da ti radovi budu deo novogodišnjih poklona. Pripremili smo i odelo za Deda Mraza i sve, ali smo ipak malo zakasnili, jer su i sredstva došla kasnije. Ipak je sve bilo lepo i nije kasno da Deda Mraz dođe i sad, još je jenuar mesec”, sa osmehom je rezimirala gospođa Kiš, koja je pored pomenutih ručnih radova sa sobom donela i paket slatkiša kako bi se Biseraši malo i zasladili, a to je izazvalo dodatnu radost domaćina.

Facebook Komentari