Poklon kalendari slikara Vladimira Cucića

13. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava, Zabava

Dom kulture u svojoj galeriji priredio je izližbu kalendara koji na sebi nose reprodukcije likovnih dela Vladimira Cucića, našeg slikara amatera koji svojim radom inspiriše mnoge.

Izložba je u svom nazivu ponela prefiks “Poklon”, jer ju je slikar zamislio tako da kako se kome dopadne koji eksponat, on može i da ga ponese sa sobom, što ovo izlaganje čini posebnim i značajno drugačijim od drugih.

Okupljenim posetiocima se u pozdravnoj reči obratio novi direktor Doma kulture u Srbobranu, gospodin Vladimir Nikolić, koji dolazi na mesto koje je već zauzimao pre desetak godina. On je poželeo dobrodošlicu svima, i izrazio je nadu da će u njegovom novom mandatu kulturni život opštine biti bar jednako dobar kao do sad, a on će se truditi da bude i bolji.

O kvalitetu i koloritu izloženih reprodukcija, govorio je akademski slikar Kaćanski, naš Batuka, koji je rekao da je jako zadovoljan prikazanim eksponatima i da oni zadovoljavaju kriterijume koje ispunjavaju i dela profesionalaca, a da u nekim pojedinačnim radovima nije siguran ni da bi on lično mogao bolje da naslika. Pohvalio je rad amaterskih slikara uopšte, jer kako se njemu čini, ta granica između jednih i drugih sve je tanja i vrlo neprepoznatljiva.

Izlagač Vladimir Cucić pozvao je i Gorana Blagojevića, da na posletku kazuje stihove, jer kako mu se čini on svojim recitovanjem svaki skup oplemeni i učini boljim. Goran je to i uradio govoreći stihove Cucićevog omiljenog pesnika Mike Antića, a zatim je racitovao i kratku pesmu koju je napisao sam slikar.

 

Kako to običaji nalažu, izložba ne bi bila potpuna da se posetiocima ne obrati i sam izlagač, a on je odabrao da nam ispriča par svojih anegdota vezanih za nastajanje pojedinih dela, a posebno onog koje naziva Srbobran na vodi. Jednu poznatu srbobransku ulicu naslikao je tako da je asvalt zamenio vodom, poput venecijanskih kanala.

Izložba ostaje otvorena do ponedeljka, a svoj primerak kalendara možete preuzeti direktno sa zida izložbenog prostora.

Facebook Komentari