Sva naša deca zaslužuju veselu Novu godinu

01. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Lokalna samouprava, udruženje

Narodna kuhinja koja uspešno funkcioniše u našoj opštini, a imamo obećanje predsednika Paroškog da će tako i ostati dokle god za njom bude bilo potrebe, ima ukupno 178 korisnika, a dobar deo njih čine i deca. Upravo ona su najugroženija, a da pri tome nizašta nisu kriva, zbog čega se njima poklanja veća pažnja.

Lokalna samouprava, preko mesnih zajednica, ima običaj da za Novu godinu ovim mališanima pripremi i podeli paketiće, a ove godine su i dodatno počašćena. Mesna zajednica Srbobran pozvala je sve građane da doniraju kolače Narodnoj kuhinji i tako se uključe u humanu akciju kojom bi se i onima koji nemaju novca, pružio osećaj praznične euforije. Akciji su se pridružili mnogi građani kao i neka lokalna Udruženja:

  • Unija žena SNS-a Srbobran – Milena Alargić
  • Udruženje “Ruka spasa” – Savka Lazić
  • Civilno Udruženje “Orhideja” Srbobran – Brašnjo Erika
  • Forum žena SVM Srbobran
  • Forum žena SPS-a Srbobran – Aleksandra Vrsajković
  • Civilno Društvo “Gloria” – Natalija Barna

Udruženje “Ruka spasa” je doniralo, pored 25 kg sitnih kolaca, i 42 paketa poklona koje uključuju po šal i rukavice za svako dete, korisnika narodne kuhinje. Civilno Društvo “Gloria” je doniralo 5 kg kolača ali i 50 igračaka za mališane.

“Mesna zajednica je i ove godine spremila poklone za decu korisnika narodne kuhinje, povodom novogodišnjih praznika. U opštini Srbobran imamo 178 korisnika, 115 iz Srbobrana, 24 iz Turije i u Nadalju 39. Od tog broja 42 korisnika su deca, 25 iz Srbobrana, 6 iz Turije i 11 iz Nadalja. Sve tri Mesne zajednice spremile su poklone, kolače i slatkiše, i svih 178 korisnika ih je dobilo. Takođe su obezbeđeni i novogodišnji paketići za svu pomenutu decu. Uz pomoć Crvenog krsta i Centra za socijalni rad smo poklone deci obezbedili i za katolički Božić koji je za nama, a isto će biti organizovano i za pravoslavni praznik.” zvanične podatke nam je saopštio Ninoslav Jokanović predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran, koji se zahvalio predsedniku opštine Radivoju Paroškom, direktorki Centra za socijalni rad Biserki Veselinović, sekretaru Crvenog krsta Srbobran Bergel Zoliki, načelniku policijske stanice Dobrivoju Mariću, članovima Saveta sve tri Mesne zajednice, kao i svim Unijama, Udruženjima i Društvima i pojedinačnim građanima koji su se odazvali pozivu i uzeli učešće u ovoj akciji.

Novogodišnji paketi podeljeni su u sve tri Mesne zajednice opštine Srbobran, a zahvalnost su izrazili i Miloš Jovanović iz Mesne zajednice Turija, kao i Dejana Aleksijević i Mesne zajednice Nadalj. Svi pomenuti predstavnici lokalnih vlasti poželeli su svojim građanima srećnu Novu godinu, a pre svega dobro zdravlje.

Na posletku, predsednik Paroški je izrazio zadovoljstvo što su se pored srbobranske Mesne zajednice, koja ima tradiciju ovakvih akcija, ove godine i druge dve manje zajednice opštine prvi put priključile i najzad zajednički organizovale prikupljanje, a zatim i uručivanje paketića, igračaka, kolača i odeće našim ekonomski ugroženim građanima.

 

 

kuhinje, 42 dece

, 25 Srbobran, 6 Turija i 11 Nadalj

Facebook Komentari