Nova godina počela na Trgu

01. januar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zabava

Dočekaše i Srbobranci Novu godinu zajednički na Trgu, onako veselo kao što je to običaj u velikim gradovima. uz nastup poznatog izvođača i vatromet u ponoć.

Plato na Trgu Slobode bio je sinoć poprilično pun zadovoljnih nam sugrađana. Garavi Sokak je ispunio očekivanja i privukao veliki broj ljubitelja Banetovih pesama, dok je kuvano vino bilo zaduženo da zagreje okupljene i podigne raspoloženje, a Turijske kobasice da napune stomake.

Veličanstven vatromet je obradovao sve prisutne u ponoć, a najviše decu. Posle par minuta spektakla na nebu, Srbobrancima se sa bine obratio predsednik opštine Radivoj Paroški. Poželeo je svima sreće i zdravlja i zamolio ih da u nastupajućoj godini svi zajedno damo od sebe više, kako bi nam grad bio lepše i bolje mesto za život: “Prijatelji, Srbobranci, Turijci i Nadaljčani, pre svega čestitam vam Novu, 2019. godinu, da je proslavimo u zdravlju i veselju, i da nas uvek prati dobro raspoloženje i radost. Zajedno možemo mnogo i od 2019. godine očekujem da nam donese više uspeha, sreće i zadovoljstva. Učinimo dobre stvari u našim porodicama, učinimo sve kako bi naš Srbobran, naša Turija i Nadalj bili bolji i lepši. Želim vam puno zdravlja, sreće i radosti, i da na našim licima u godini koja počinje bude više osmeha”.

Okupljeni u parku su nastavili sa zabavom uz muziku “Sokaka”, a predsednik je sa svojim saradnicima i sa poklonima u rukama krenuo u obilazak onih naših sugrađana koji su ovu noć provodili radno, pazeći na sve nas.

Predsednik se prvo uputio u policijsku stanicu gde je obišao dežurnu jedinicu koja ga je dočekala još na ulazu u zgradu. Česitanje Nove godine i upućivanje lepih želja razmenili su međusobno, a predsednika je naravno zanimalo i ima li posla u najveselijoj noći. Svakom dežurnom pripadniku policije uručen je skromni poklon, ali i topla večera koja stiže sa Trga, kako bi eto bar malo osetili atmosveru sa zajedničkog dočeka.

 

Predsednik je našim policajcima najavio dolazak novog vozila u stanicu, kao i uniformi, a sve u režiji lokalne samouprave. Posle zajedničkog fotografisanja obilazak se nastavio u domu vatrogasaca gde zatičemo na nogama svu trojicu dežurnih. I kod njih se nastavilo sa čestitkama, a naravno i oni su počašćeni od strane opštinske uprave.

Najzanimljivije je bilo u Domu zdravlja, gde je dežurna ekipa hitne pomoći dočekala predsednika sa sve crvenim Deda Mrazovim kapama koje odlično idu uz crvene uniforme ove sližbe. Goste je dočekao direktor Doma zdravlja dr Radivoj Ostojić. Obilazak je završen u toplani JKP “Graditelj”.

Uz predsednika Paroškog u obilasku su bili i Branislava Sekulić pomoćnica predsednika opštine, Radivoj Debeljački i dr Ilija Gazepov članovi Opštinskog veća, Ninoslav Jokanović predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran, i Slobodan Subić direktor Centra za sport i turizam.

 

Facebook Komentari