Skupština Udruženja Hrabri borci: Cilj je da se pomogne borcima-veteranima.

25. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, udruženje

Udruženje “Hrabri Borci 1990-1999” iz Srbobrana, u subotu 22. decembra, održalo je svoju prvu redovnu skupštinu, a njom je predsedavao Mirko Slavulj, predsednik udruženja.

Velika sala Opštine Srbobran bilo je mesto održavanja ovog civilnog tela, koje je osnovano na predlog devetočlanog inicijativnog odbora 1. jula ove godine. Glavni cilj udruženja je da se pomogne borcima-veteranima, koji su učestvovali u ratovima 1990.-1999. godine.

,,Na teritoriji opštine Srbobran po našim procenama živi oko 600- 800 naših sugrađana i drugova, koji su od 1991. do 1999. godine učestvovali u ratovima, i koji su ostali potpuno zaboravljeni od strane društva. Mnogi od nas su na žalost u međuvremenu umrli, ili se odselili iz naše optšnie, a koji su ostali, uglavnom žive na ivici egzistencije, jedva sastavljaju kraj sa krajem, te nemaju čak ni socijalnu pomoć. Glavni i osnovni cilj našeg formiranja jeste, na koji način mi veterani možemo da pomognemo jedni drugima“ bio je deo pozdravnog govora Mirka Slavulja.

Na skupštini su prisutni upoznati sa Planom i programom rada za 2019. godinu, a bilo je reči i o dosadašnjim aktivnostima udruženja.

Članovi udruženja su uredili svoju kancelariju (br.15) koja se nalazi u zgradi bivše direkcije „Elana“. Ona je okrečena, popravljena struja i prozori, postavljen nameštaj i tepih. Budući internet portal udruženja ,,hrabriborci.rs“, već je u izradi. Udruženje aktivno radi od oktobra meseca, a evidencija članova je prvi ozbiljan posao koji su preuzeli. Napravljen je spisak zainteresovanih za ostvarivanje prava na subvencionisanu cenu komunalnih usluga u 2019. godini. Delegacije udruženja učestvovale su u protokolarnim svečanostima i obeležavanjima istorijskih datuma polaganjem venaca, učestvovali na raznim manifestacijama, kao i na takmičenju u sportskom ribolovu. U kancelariji se održavaju redovna dežurstva subotom i nedenjom od 14 do 17 časova, a to je vreme kada bilo koji veteran ratnih dejstava između 1990. i 1999. godine može da se obrati sa svojim problemom.

Želja je udruženja, da se omasovi članstvo, i da putem konkursa omogući svojim saborcima pristojan život, zaključak je sa ovog skupa.

Facebook Komentari