25 godina postojanja Džudo kluba TURIJA

25. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, Zabava

Iza Džudo kluba “Turija” je jedna uspešna godina, čemu svedoče osvojena priznanja kao i činjenica da je jedan od retkih sportskih kolektiva koji održava treninge u sva tri naseljena mesta opštine Srbobran.

Sama činjenica da je godina bila dobra dovoljna je da se deca koja treniraju u klubu predstave svojim sugrađanima jednim turnirom, na kom su pokazali svoja stečena znanja i napredak u ovoj trenažnoj sezoni.

Ovaj turnir, u kom učestvuju samo članstvo domaćeg kluba, takođe je bio odličan povod da se deca malo fotografišu, ali i bolje upoznaju i druže međusobno, pošto džudisti iz Srbobrana, Turije i Nadalja odvojeno treniraju tokom godine.

Prvi trener turijskog kluba Milan Srdanović, nam je pre samog turnira izašao u susret i dao par reči o ovom sportskom skupu, ali i klubu uopšte.

“Džudo klub Turija postoji od 1994. godine i u godini pred nama obeležiće četvrt veka postojanja. Već više od 20 godina tradicionalno organizujemo novogodišnji turnir. Taj turnir podrazumeva da se naša deca iz kluba okupe i pokažu šta znaju. Dakle, to nije turnir takmičarskog karaktera, već se održava da bi na njemu prezentovali našu veštinu. Mogu da se pohvalim da naš klub radi u sva tri naseljena mesta opštine, tako da se borimo kao da imamo tri kluba. Deca koja se manje poznaju danas imaju priliku da se vide, druže, bore i dobiju na kraju medalje. Cilj je da svako dete dobije nagradu za svoj trud, sumiramo utiske, kažemo kako smo prošli u prethodnoj godini i da poželimo sreću za narednu”.

“Danas je ovde veći broj dece i nešto malo starijih članova. Jedni su prehlađeni, drugi su otputovali na zimovanja, a treći imaju obaveze koje su ih sprečile da danas prisustvuju ovde, tako da će se predstaviti oko 50 takmičara. Ovo je poslednja aktivnost koju imamo u ovoj godini. Imaćemo Deda Mraza na kraju turnira koji će dodeliti medalje, čime završavamo i vidimo se ponovo početkom školske godine kada nastavljamo udarnički da treniramo. Čeka nas prvenstvo Vojvodine za kadete početkom februara, zatim naš turnir početkom marta i zahuktavamo se dalje”.

Milan nam je još jednom potvrdio da je klub imao vrlu uspešnu godinu. Osvojeno je nekoliko državnih medalja u uzrastima od 2006. do 2008. a od iste dece se očekuju nove potvrde kvaliteta i u nastupajućoj sezoni takmičenja. Opština je prepoznala dobar rad ovog kolektiva što potvrđuju nagrade za najbolju školu sporta i najuspešniju mladu nadu u muškoj konkurenciji, na šta je klub jako ponosan i po rečima trenera uticaće na sve njih da još bolje rade.

Turnir je otvorio Jovica Andrić, član opštinskog veća u resoru sporta i omladine, koji im je čestitao na ostvarenim rezultatima i poželeo im da u narednoj godini budu još bolji.

Galeriju sa mnogo više fotografija nastalih na ovom turniru, možete pronaći na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari