“Ivanjsko cveće” je svom Nadalju poklonilo Veliki praznični koncert

24. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Juče je bila ta nedelja, 23. decembar, dan koji su članovi kulturno umetničkog društva “Ivanjsko cveće” rezervisali za Veliki Novogodišnji koncert, kojim su svojim komšijama, porodici i prijateljima zaželeli srećne praznike.

Novogodisnji koncert u svoj program uključivao je zaista veliki broj pojedinačnih nastupa. Učestvovali su svi, od najmlađih polaznika KUD-a iz Nadalja, pa do onih malo starijih i najstarijih dečijih sastava. U sportskoj sali je bilo toliko gledalaca da se slobodo može reći “pun kapacitet”, za ovakve prilike bi bilo dobro da se sala i proširi.

Za one najmlađe učesnike bilo je spremno i iznenađenje u vidu paketića, a Deda Mraz je došao direktno iz Laponije samo za ovu priliku. Mališani su se mnogo obradovali lepim poklonima.

Koncert su upriličili i drugari iz Bečeja, Lovćenca, Bačkog Gradišta i Radičevića, što je program učinilo bogatijimm i raznolikijim. Koreografije igara iz Šumadije, Niša, Gruže, Veselih Šopskih igara, Mačve i Leskovca smestile su celu Srbiju na sat vremena u Nadalj.

Bilo je izvedeno nekoliko izuzetno lepih narodnih pesama, ali i zanimljivih instrumentala od strane orkestra koji je pratio većinu nastupa.

Druženje se posle nastupa nastavilo preko puta, u Svetosavskom domu, gde su deca svoju žurku samo produžila, a odrasli su se počastili i razmenili par reči na temu da se u skorije vreme opet okupe na ovako lepom mestu i naprave još bolji koncert.

“Zaista su svi uživali, od najmlađih pa do baka i deka, a pitali su nas i kada ćemo opet praviti ovako nešto. Obećali smo im da će to biti uskoro i da ćemo se zaista potruditi da ovakvih manifestacija bude više” reči su Marine Brankov, ispred organizacije koncerta i kulturno umetničkog društva “Ivanjsko cveće”, koja se posebno zahvalila Opštini Srbobran i svima onima koji su pomogli da se ovaj koncert održi.

Facebook Komentari