“Kreativni Božić” oduševio učesnike

17. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, udruženje, Zabava

Civilno društvo “Gloria” svojim akcijama tokom godine konstantno traži načine da decu našeg mesta uključi u zanimljive radionice, kako bi ih izvukli iz kuća i ulepšali njihovo detinjstvo kreativnim druženjima uz aktivno provođenje slobodnog vremena. Jedna od takvih akcija je i juče održani “Kreativni Božić”.

Pozorištance je bilo mesto okupljanja malih Srbobranaca kojima za učešće nije postavljan nikakav preduslov oko godina. Samo baš najmlađa deca od jedne do tri godine starosti su bila prisutna uz roditeljski nadzor, dok su svi drugi samostalno pravili ukrase od ponuđenog materijala, a “Gloria” je obezbedila svakoj uzrasnoj grupi posebnog predavača-pedagoga koji ih je vodio kroz kreativni proces. Tokom 5 sati koliko je radionica trajala, kroz nju je prošlo oko 150 mališana, a svi su bili zamoljeni da sa sobom na druženje ponesu neku svoju igračku koja im više nije zanimljiva, kako bi je donirali deci koja ne očekuju poklone za praznike jer njihove porodice nisu u mogućnosti da im ih kupe.

“Pred Novogodišnje i Božićne praznike rešili smo da za decu napravimo jednu kreativnu radionicu, a da bi ona kao takva bila uspešna, za mališane smo pripremili neka iznenađenja. Deca su se danas pripremala za novogodišnje praznike praveći ukrase za kuću i jelku, ukrašavali su medenjake, pravili su kape sa motivima Božića, manja deca su bojila praznične bojanke, i za svaki uzrast smo gledali da obezbedimo adekvatnu zanimaciju. Imamo nastup Bande Drvene čija muzika, nakon napornog rada, treba da razveseli i razmrda učesnike. Pripremili smo za svu decu novogodišnje paketiće koje će im, na posletku podeliti Deda Mraz. Ništa od svega pomenutog ne bi bilo moguće organizovati bez pomoći. Zahvaljujemo se opštini Srbobran, Univereksportu, Reahemu i Bakinom kutku, koji su nam mnogo pomogli. Takođe zahvalnost dugujemo i članovima našeg društva Gloria i prijateljima našeg Udruženja. Kako smo i najavili, prikupljali smo igračke koje su deca prerasla ili im nisu više zanimljive. Te igračke ćemo u narednim danima podeliti porodicama čija deca nemaju čime da se igraju kako bi se i ona obradovala. Želeli smo da što više dece oseti da nam se bliže praznici i da im izmamimo osmehe na lica” ukratko je, predsednica civilnog društva “Gloria”, Natalija Barna  objasnila svrhu i program ovog lepog skupa.

Kreativni Božić je ispunio svoju svrhu, čemu su posvedočili nasmejani mališani, ali i ručno napravljeni ukrasi koje su samostalno izradili. Ukoliko ste propustili da obiđete skup, u našoj galeriji slika na facebook stranici možete pogledati kako je to izgledalo.

Facebook Komentari