5 pobeda u 5 odigranih kola. Za odbojkašice čista PETICA!

17. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

Druga Vojvođanska liga za odbojkašice potpuno je u znaku tima iz Srbobrana. Drugi seniorski tim OK “Elan Volley” gazi sve pred sobom, čak i kad ne pruže najbolju partiju ili im koncentracija padne rezultat ostaje u rukama naših devojaka.

Tako je bilo i juče u sportskoj Hali naše opštine, kada im je na megdan izašla vrlo raspoložena ekipa Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja. Prvi set lagano je pripao Srbobrankama sa 25:15, što je uticalo na rezultat u drugom jer su domaće igračice pomislile da je sve već rešeno i da će lako do kraja. Taj set su izgubile sa 21:25 što možda i nije bilo loše jer su posle njega zaigrale kompaktnije i ozbiljnije. Tim Sutjeska nije više bio u stanju da se vrati i ugrozi rezultatski naše devojke. Treći set je završen sa 25:21, a četvrti mnogo ubedljivije 25:15.

Da prokomentariše pobedu svog tima zamolili smo najzapaženiju igračicu Elana, Anju Gavrilov, koja je i na ovom meču pokazala zavidnu igru, a evidentno je da se i druge devojke u ekipi ugledaju i oslanjaju baš na nju što je čini liderom ovog nepobedivog tima. Zanimalo nas je da li je ona zadovoljna igrom večeras, i uopšte tokom sezone, ali i da nam bliže objasni kakav je odnos mlađih devojaka u ekipi sa njom koja je malo iskusnija i šta ih čini nepobedivima?

“Ovaj meč smo dobile sa 3:1, ali samo na mišiće, trebalo je da bude i 3:0. Sve setove smo mogle da dobijemo kao i ovaj poslednji, u kom je protivnik imao mnogo manje poena. I pored toga ovo je uspeh i uopšte gledano je sam jako zadovoljna. Ja u početku nisam bila licencirana za ovaj tim (Anja obično nastupa za prvi seniorski tim), ali volim ovu atmosveru i rado igram za ovu ekipu. Ove devjke i kada padnu sa igrom, lako i brzo se ponovo dignu, što se moglo videti i danas, to je ono što mene drži i zbog čega posle svakog meča odem raspoložena kući. Zadovoljna sam odnosom devojaka prema igri i svemu, samo da je bilo malo više treniranja prethodne  nedelje sigurna sam da bi smo i ovu utakmicu dobile sa 3:0. Prve smo na tabeli, ali to nikako ne znači da treba da se opustimo u drugom delu polusezone, a u ovom delu nam je ostala još jedna utakmica protiv Žablja. Sa boljim odzivom na treninge sledeće nedelje, iskreno, očekujem da protiv njih bude 3:0″.

“Činjenica da  igram i za Prvi tim, nije uticala na to da ovde imam neki povlašćen status, da ja uzdižem sebe ili nešto slično. Zbog toga ne želim da me ni jedna devojka gleda kao konkurenciju, već naprotiv mi imamo drugarski odnos i međusobno poštovanje. Svaka igračica može da mi se obrati za bilo kakav problem koji ima i nevezano za odbojku. Uvek sam tu za njih, uvek ih podržim i nikad ih ne kritikujem zlonamerno, već uvek dobronamerno da bi smo ispravile greške i bile bolji tim”.

Trener seniorskih ekipa u odbojkaškom klubu “Elan Volley” gospodin Dragan Jojkić, nakon meča nije bio previše zadovoljan igrom što je i svom timu jasno stavio do znanja, ali je rezultat ipak učinio da iz sale ode raspoložen. Sa sličnim pitanjem koje smo postavili Anji i njega smo zamolili za par reči, sa akcentom baš na tom padu u igri koji je uticao da se izgubi drugi set.

“Pre početka ove utakmice sam rekao, mada većina devojaka to zna, najteže se dobijaju one utakmice koje si na papiru unapred već dobio. Kvalitet je bio na našoj strani, ali odnos prema samoj igri je nešto čime nikako nisam zadovoljan. Mislim da nisu pružile ni 20 odsto svojih mogućnosti. Možda nas je malo uljuljkala prošlonedeljna pobeda na vrućem terenu u Kovilju, a i na devojkama je verovatno bio pritisak koji je donela današnja utakmica. Ovom pobedom smo sebi otvorili vrata ka naslovu prvaka u jesenjem delu prvenstva, što je sigurno pre mača uticalo na devojke. Ako tome dodamo i slabu posećenost na treninzima prošle nedelje epilog je ovo što se danas moglo videti. Oni koji prate našu igru znaju da ove devojke mogu mnogo više. Ove devojke su dosta mlade, 7.-8. razred neke i 1. srednje, tako da su u igri oscilacije neminovne. Prošle nedelje su odigrale savršenu utakmicu, a danas je bilo i padova u igri pa vraćanje, to je ženska odbojka i nju krasi to da posle dva izgubljena seta mogu da se povrate i okrenu utakmicu što je i kod nas bilo slučajeva”.

“Ovaj tim ima ogroman potencijal ali naravno zavisi kakav će odnos imati prema treningu i koliko one sve ovo ozbiuljno shvate. Danas smo imali i jednu povredu, naš primač Staša Erceg već dugo vremena kuburi sa žuljevima i verovatno da se to odrazilo na njenu današnju igru. U četvrtom setu požalila se da ne može više i ja sam bio prinuđen da je izvedem i zamenim drugom igračicom. I ta postava je odigrala korektno i onako kako ja zahtevam i rezultiralo je pobedom. Postava koja je danas nastupila igra tek drugu utakmicu u tom sastavu. Neke devojke idu u škole u Bečeju i Vrbasu i zbog toga izostaju sa treninga, jer sve zavisi od toga koja su smena. To je uticalo da ove nedelje na treninzima bude od 3 do 5 devojčica na treningu, tako da praktično sama postava nije mogla da se nešto uigra. Sam rezultat nakon svega pomenutog je za svaku pohvalu, pogotovo ako se pogleda da je posle pet kola ostvareno pet pobeda. Jedina smo neporažena ekipa u ovoj ligi i nadam se uspešnom rezultatu u sledećem kolu u Žablju, čime bi smo osvojili šampionsku titulu u jesenjem delu prvenstva”.

Više fotografija sa ovog meča možete pronaći u našoj facebook galeriji.

Facebook Komentari