Spremni smo za futsal turnir. Biće na vrhunskom nivou!

16. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Futsal, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Ostalo je još malo vremena do početka Novogodišnjeg turnira u futsalu, koji već tradicionalno biva organizovan u Srbobranu krajem decembra meseca, a to je idealan povod da od organizatora turnira dobijemo informacije kako teku pripreme.

Turnir organizuju opština Srbobran i Centar za sport i turizam, koji su ostavili vremena za prijave ekipa do 21. ovog meseca, pošto takmičenje startuje dan kasnije. Do sad se prijavilo skoro 50 ekipa u više konkurencija, a čovek koji ima sve ostale informacije o turniru, Jovica Andrić član opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, bio je naš sagovornik na tu temu.

“Do sad je prijavljeno 23 ekipe u seniorskoj konkurenciji, imamo i 6 ekipa veterana, 16 prijavljenih timova u kadetskoj i 4 ekipe u najmlađoj konkurenciji. Odziv učesnika je dosta dobar, a pred nama je još cela nedelja za prijave. Velika je zainteresovanost dece, telefoni konstantno zvone. Što se tiče seniora, malo je problem što se istovremeno igraju turniri i u Subotici, Temerinu i Bečeju koji takođe imaju vrlo visok fond nagrada. Jedan turnir je već počeo, ali se ostali igraju istovremeno kad i naš. Idealno bi bilo da sakupimo 24 ekipe, ili čak 32 što bi bilo zaista fenomenalno. Pozivamo sve one koji vole ovaj sport da se prijave i učine turnir još većim. Mi kao organizatori smo potpuno spremni za početak takmičenja, a nadamo se da će biti na jednom vrhunskom nivou” zaključak je Andrića kojim je najavio zanimljiv turnir u kakvim smo uživali i prethodnih godina.

Prednost našeg turnira je u tome što se učešće mlađih kategorija takmičara ne naplaćuje, što nije slučaj u drugim mestima koja organizuju slična nadmetanja. Politika naše lokalne samouprave da se maksimalno podstiče sportska angažovanost kod dece tokom cele godine, za šta se odvajaju značajna sredstva, i ovog puta je bio pravac kojim su se organizatori vodili.

 

Facebook Komentari