Odbojkaši završili polusezonu POBEDOM

10. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

Odbojkaši Mladosti završili su ovog vikenda sa takmičenjem za ovu godinu, a u poslednjem 9. kolu jesenjeg dela prvenstva pobedili su OK “Hercegovinu” iz Ravnog Topolovca sa 3:2.

Pobeda u poslednjem kolu, tek treća u sezoni, velika je i značajna pogotovo što je izvojevana uz veliku borbu i rezultatsku neizvesnost. Odigrano je svih 5 mogućih setova, a rezultat se kretao na sledeći način: 26:24, 19:25, 26:28, 25:23, 19:15. I ovog puta su naši momci bili značajno oslabljeni zbog povreda i bolesti nekih ključnih igrača. Neki igrači morali su da igraju pozicije na kojim nikada do tad nisu bili, ali su ipak nekako uspeli da se snađu i nađu način da pobede. Inače, ekipa iz Topolovca važi za jednu izuzetno temperamentnu i agresivnu skupinu igrača, sa kojima turijski tim ima odljične prijateljske odnose. Bilo je izuzetno naporno, ali je zbog drugarstva i dugogodišnjih poznanstava, igrati s njima bilo pravo uživanje, bez neke velike tenzije, utisci su koje smo dobili od naših igrača.

Ovom pobedom “Mladost” je ostvarila i mali pomak na tabeli, tako da je sad na 7. mestu. Drugi deo sezone, očekuje se da počne u drugoj polovini januara, kada će se ekipi pridružiti nekoliko igrača koji nisu mogli da budu tu prethodnih nekoliko kola, a među njima i Andrej Jojkić koji se vraća u takmičarsku rutinu posle 8 meseci pauze, nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata. Sa kompletnim timom očekuju se i bolji rezultati u prolećnom delu prvenstva, što će sigurno obradovati i sve one koji vole da prate ovaj sport i navijaju za našu “Mladost”.

Facebook Komentari