Ponovo veliki odziv dobrovoljnih davalaca krvi u Srbobranu

08. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

U prethodna dva dana “karavan” zavoda za transfuziju krvi obišao je celu našu opštinu i od dobrovoljnih davalaca krvi prikupio veću količinu, za spašavanje života, dragocene tečnosti.

Četvrtak je bio dan rezervisan za Srbobrance, dok su u petak svoje humano delo bili u prilici da učine i Nadaljčani i Turinci. Uspešnost ove, poslednje u godini, akcije prikupljanja krvi potvrdio nam je i prisutni lekar dr Vaso Kulidžan, koji ispred Zavoda za transfuziju krvi vodi ekipu po mestima Vojvodine. U protekloj godini izvedene su 4 redovne i 2 vanredne akcije, koje su obezbedile da i žene davaoci mogu 3 puta godišnje da daruju krv. Poslednja akcija imala je dobar odziv građana, čak njih 90 se odazvalo pozivu u Srbobranu.

Doktor se zahvalio Srbobrancima na njihovoj humanosti i posebno pohvalio rad Crvenog krsta u Srbobranu, koji organizuje ove akcije tokom cele godine, i održava odličnu saradnju i komunikaciju sa novosadskom zdravstvenom ustanovom. Za kraj Vaso je poželeo srećnu, predstojeću, Novu godinu svim našim građanima, poželeo im mnogo zdravlja i da se tokom sledeće godine u još značajnijem broju odazivaju na pozive koji dođu iz Zavoda za transfuziju.

Facebook Komentari