Druga pobeda za odbojkaše MLADOSTI izvojevana je u Somboru

02. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

Odbojkaški klub “Mladost” iz Turije odigrao je sinoć meč 8. kola Druge lige “Sever”, u kom je maestralnom igrom savladao domaćina ovog susreta OK “Sombor”.

Ova dva kluba gaje, pravi sportski, dugogodišnji rivalitet koji isključuje svaku mogućnost favorizovanja jednog tima u međusobnim susretima, jer uvek požrtvovanija borba i trenutno veća želja odlučuju ko će trijumfovati. Tako je bilo i na sinoćnjem odmeravanju snaga ovih klubova. Mladost je posle dva vezana poraza, od Partizana i Vojvodine, želela da napravi brejk i to im je pošlo za rukom u četiri seta. Da nam kaže par reči o ovom meču i prenese utiske bio je raspoložen Andrej Jojkić, koji na žalost nije bio u mogućnosti da zaigra.

“U utakmicu protiv Sombora ušli smo znatno oslabljeni, a ekipa Sombora je bila u punom i ujedno najjačem sastavu. Zbog povreda i obaveza, pored mene izostali su Stevan Horn, Sava Tomić i Nebojša Milovac. Prvi set smo uspeli da osvojimo rezultatom 25:20. Nakoj toga, sledi neugodan drugi set gde domaća ekipa Sombora uspeva da osvoji set sa 28:26. Treći set je bio najuzbudljiviji i najneizvesniji. Sa ekipom Sombora imamo već dugu istoriju i ni jedan susret nije prošao lako. Momci sa obe strane su dali svoj maksimum, ali smo ipak 3. set osvojili rezultatom 33:31. Četvrti set je bio pravo uživanje za naše igrače, nakon 5 kola, kockice su se konačno poklopile, a momci ponovo prepoznali i potvrdili svoj potencijal, pobedivši 25:18 u ovom setu. Najistaknutiji igrač ove utakmice u napadu bio je Đorđe Gajinović, koji se posle višegodišnje pauze vratio u klub. Takođe je sjajnim blokovima na sredini mreže ostavio jak utisak Jovan Crnojački. Ova pobeda ne bi bila moguća i bez ostalih igrača: Radoslava Gajinovića, Boška Bigića, Marinka Momčičevića, Bogdana Marića i Ivana Medurića”.

Facebook Komentari