Andrić posle poraza: Moramo naći motiv da se podignemo!

02. decembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Omladinski košarkaški klub “Srbobran” pokušao je da u sinoćnjem meču 9. kola pruži ozbiljniji otpor Velikoj Kikindi,  sa timom koji je ozbiljno okrnjen povredama igrača. Do pre par dana se čak govorilo o tome da se ide na pobedu kao i o mogućem učešću u playoff fazi takmičenja, ali se situacija nakon gostovanju u Beočinu u četvrtak značajno promenila.

Već smo pisali kako se završio pomenuti meč u Beočinu i kako smo na njemu ostali bez dva teže povređena igrača, ali tu nije kraj jer se ispostavilo da je broj “osakaćenih” znatno veći, jer su tek nakon utakmice kada je došlo do hlađenja mišića počeli da osećaju bolove, a lekarskim pregledima ustanovljene su značajnije povrede zbog kojih neće moći da igraju u narednom periodu. Broj povređenih se sad popeo daleko iznad prve petorke, što će značajno umanjiti ambicije kluba.

Velika Kikinda je ozbiljan tim sa velikim brojem visokih igrača, koji sem što imaju višegodišnje igračko iskustvo raspolažu snagom, masom i svakako nisu tim koji može da se nadigra sa sastavom kakvim trenutno raspolaže trener Jovica Andrić. Iako su naši mladi momci, a neki su po prvi put zaigrali za seniore na ovom meču, u početku susreta pružali otpor i nisu dozvoljavali da se Kikinđani raspucaju, kako je vreme odmicalo to je bilo sve teže održivo. Tim je na parketu predvodio Slobodan Subić, jedini iskusni igrač u ekipi, a uz njega su se onda i drugi ravnali tako da sve zajedno prikazana igra i nije bila loša. Falilo je momcima sigurnosti u šutu kao i preciznosti u dodavanjima što je rezultiralo na semaforu sa 51:74 za goste, po četvrtinama 10:14, 11:16, 16:19 i 14:25.

Pomenuti Subić bio je najefikasniji kod Srbobrana sa 14 poena uz 2 trojke i veći broj skokova, a jedini dvocifren uz njega bio je Nikola Babić sa 12 poena. Po jednu trojku pogodili su i Mirko Paroški, Nemanja Trninić i naš trenutno jedini centar Vujić, na kojem je bio ogroman pritisak u svakom minutu njegovog sinoćnjeg nastupa, jer je on bio najčešće faulirani igrač u timu domaćina. Posle ove teške utakmice i prvog poraza pred svojom publikom, zelena četa Jovice Andrića našla se u nezavidnoj poziciji, a sam trener nam je dao iscrpniji izveštaj o stanju sa igračima koji su povređeni, a govorilo se i o tome kako dalje.

“Došli smo u situaciju da više ne govorimo o tome da li smo pobedili ili izgubili, već da je dobro što se niko nije povredio. Žalosno je što to moram tako da kažem ali je to realnost. Doslovce smo osakaćeni velikim brojem povreda, ključnih igrača tima. Bolnica klasična. Ako krenemo od pucanja ligamenata Milošu u Somboru, našeg glavnog igrača, pa malog Srdanova koji je nakon duge povrede zaigrao i bio ključan za tim opet je u četvrtak povređen. Tačnije nije je ni sanirao do kraja, već je želeo da igra i srčanošću je trpeo bol samo kako bi pomogao timu. Juče mu je na lekarskom pregledu ponovo zabranjeno da igra neko vreme. To je čovek koji je pre dve nedelje ovde dao 7 trojki. Šta dalje reći o tome koliko je taj igrač bitan za naš tim. Krga Nikola koji je prvi play ekipe, ima ludačku pozitivnu energiju, povređen je bio u letnjoj ligi i pre tri kola se tek vratio u tim, opet je povredio koleno u Beočinu. To nije bila utakmica nego masakr. Na juče odigranoj juniorskoj utakmici, koja je igrana između ove dve, povredila su nam se dva jako bitna igrača za seniorski tim. Reč je o Dušanu Puharu koji igra po 30 minuta i daje 12,6 poena po meču, pravi borac koji dobija ovacije od publike svojim potezima. Drugi je Radovanović Uroš koji je dobio udarac u koleno i bolnu povredu, takođe borben momak i nosilac igre u juniorskom timu, a odličan je i u seniorima. Deja Andrić zbog povrede ide na operaciju sledeće nedelje, a moram pomenuti i braću Paroški koji  su povređeni od prvog kola. Bukvalno smo kao bolnica, za svojih 20 godina u košarci i od toga 9 kao trener, ja ovakvu situaciju nigde nisam video”.

 

“I pored svega toga večeras smo loše odigrali, pre svega neki pojedinci. Ja prvi moram da nađem motiv da se izdignem iz ovog lošeg raspoloženja, a onda i momci u timu. Kriv sam za ovaj poraz koliko i oni. Baki je zadnjih par kola potpuno van forme. Njegova prirodna pozicija je bek šuter, ali pod silom prilika igra na poziciji 1 i tu se mnogo troši. Trninić se digao drugo poluvreme i lepo nas poveo, ali je posle toga promašio dva bacanja i tad kreće užasno loš period za nas. Boba Subić je odigrao fenomenalno, on je svetla tačka današnje utakmice, svaka mu čast. Ovi momci mogu mnogo samo to danas nisu pokazali. Trenutno nemamo taj kvalitet da nekog pratimo, stižemo i na kraju okrenemo rezultat. Ekipa je sad mnogo mlada i daleko smo od željenog playoff-a. Da smo dobili Beočimn, ne bi bilo ni povreda i ubeđen sam da bi smo i danas slavili. Naše nade nisu potpuno ugašene, ali moramo biti malo realni. Jako smo svi u klubu razočarani zbog toga što nas je snašlo, jer smo svi imali veliku želji i ulagali smo ogroman napor da postignemo sve ono što je iza nas. Čeka nas težak period, dva ozbilja kluba, ‘Dunav’ u Apatinu i ‘Joker’ Sombor kod nas. Molimo publiku za razumevanje, jer sadašnja ekipa nema veliku perspektivu, ali će trenirati ozbiljno da nadomesti nedostajuće igrače. Ti momci će napredovati i za sledeću sezonu ćemo imati kompletniji i jači sastav, što je i bio neki početni cilj kada smo ušli u takmičenje. Moram pohvaliti odbranu koja se u zadnjih par kola zaista popravila i to će nam trebati u ova dva preostala meča do kraja. Igramo do 15. decembra, a sezona se nastavlja u februaru. Mi nećemo odmarati već baš naprotiv ćemo ozbiljno trenirati”.

Facebook Komentari