Humanitarna akcija “Za decu s Kosova” je produžena. Nedostaje hrana.

30. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, udruženje

Savka Lazić je u ime svog Udruženja “Ruka spasa” najavila, nakon održanog koncerta u Pozotištancetu na kom je sakupljeno 42.920,00 dinara donacija građana, da će akcija prikupljanja pomoći za kosovsku decu trajati do kraja meseca novembra, a danas saznajemo da će ista biti nastavljena i u prvoj nedelji poslednjeg meseca u godini.

Članice ovog Udruženja i sinoć su do kasno razvrstavale pristiglu robu namenjenu humanom činu pomoći, koji svakodnevno iskazuju naši sugrađani. Ogromna je količina svih pristiglih artikala, od odeće, preko kućne hemije, igračaka, pa do hrane, sve je potrebno razvrstati i popakovati kako bi se kasnije u transportu i prilikom podele na Kosovu lakše manipulisalo sa tako velikim kontigentom robe.

Kako nam je gospođa Lazić saopštila, prikupljeno je zaista mnogo pomoći, ali je količina donirane hrane i dalje mala. Pošto je datum isporuke pomeren odlučila je da se i akcija produži kako bi se ostavilo prostora onim građanima i privrednim subjektima koji su u mogućnosti da doniraju, ulje, brašno, šećer, so i slične artikle, to mogu i da učine. Udruženje prima i novčane donacije, koje će zatim biti utrošene u svrhe nabavke pomenute robe. Takođe, sav iznos od 42.920,00 dinara, koje su građani priložili na koncertu biće utrošen u kupovinu hrane za naše sunarodnike u južnoj pokrajini.

Ukoliko želite da pomognete kontaktirajte gospođu Savku Lazić na broj telefona: 062 319 310, i dogovorite na koji način vam je najlakše da učinite ovaj humani gest.

Facebook Komentari