Poraz u Kupu neće uticati na duh ekipe. U subotu se nastavlja sa pobedama!

29. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Prvi od dva ovonedeljna meča, košarkašice ŽKK Srbobrana odigrale su sinoć, i nažalost izgubile od prvoligaša iz Šabca u četvrtfinalu kupa Srbije. Naš tim se okreće prvenstvu i već u subotu ima šansu da sa Vrščankama popravi učinak.

Postojao je veliki entuzijazam devojaka našeg kluba pred utakmicu sa Šabcom, a nije im falilo ni želje da ostvare pobedu i plasiraju se u polufinale, ali je iskustvo i sigurna ruka gošći presudila drugačije. Verovatno da su Srbobranke pred start meča imale manju tremu i veliki respekt ka timu pred koji izlaze, što moramo razumeti. Jeste da je ŽKK Srbobran bio učesnik Prve lige, pa čak i Jadranske, ali devojke koje danas igraju u njemu nemaju iskustva takvih takmičenja, tako da je sigurno da niko od gledalaca sa tribina, a bilo ih je zaista mnogo, nema pravo da im zameri na bilo čemu.

Rezultatska prednost je od prvog do poslednjeg minuta igre bila na strani Šapčanki, i iz četvrtine u četvrtinu se samo dizala, sem u poslednjoj kada su “Belle” uspele da ih nadigraju. Meč je završen rezultatom 49:63, po četvrtinama 13:21, 23:35, 30:52 i 49:63. Samo su sestre Curaković u našoj ekipi uspele da dođu do dvocifrenog učinka, Ivana 11 poena i Jelena 10 uz 9 skokova. U prilog lošoj realizaciji šuteva govore i sledeći podaci, tim je za tri poena šutirao čak 28 puta, a pogođeno je samo 5, šut iz igre je ostvaren u 23,3% slučajeva, a jedino su slobodna bacanja malo bolja sa 10 pogodaka u 14 pokušaja. Pravile su devojke i vrlo česte neuobičajene greške, kao što su one u vođenju lopte, mnogo puta su dodavanja bila neprecizna a loptu su gubile i tokom prenošenja u fazi napada.

Posle svega navedenog, jasno je da je utakmica izgubljena jer se nije prikazalo sve ono što krasi ovu ekipu tokom cele sezone. Nisu njih Šapčanke nadigrale već su same sebe porazile. Da prokomentariše meč zamoljen je sa naše strane trener srbobranskog tima, Slobodan Subić, koji nije bio baš nezadovoljan. Može se čak reći da mu je draže što su se svi nedostaci u igri pokazali na jednoj Kup utakmici sa zaista jakim protivnikom, nego da se to desilo u ligi.

“Šut nas danas nije služio, ali to je prosto tako. Šut je uvek kocka, u subotu je išao nadrealno, a večeras nikako. Kad mu se najviše nadaš on te izda, i to su moje devojke ovaj put osetile na svojoj koži. Bili smo ekipa koja je prepuna samopouzdanja, odlično trči, odlično šutira, tome su svi svedočili u prethodnim nastupima. Danas utakmicu nismo otvorili onako kako je to inače bio slučaj. Mislim da se nakon toga neka doza nesigurnosti uvukla u ekipi. U nekim trenucima smo trebali odigrati smirenije i pametnije, svakako poziciono preciznije i tako dolaziti u situacije da rešavamo napade na neki drugi način. Nismo uspeli u tome da pronađemo pravi ritam i to je uticalo na samopouzdanje. Teško je da naviku koju steknete kroz 5-6 utakmica odjednom promenite, ali na nama je da na tome radimo. Vidim da je devojkama žao što je takmičenje u kupu završeno, s obzirom na žreb imali smo šansu da odemo dalje. Nismo je iskoristili i šta sad, idemo dalje u našem osnovnom takmičenju”.

“B liga Srbije je ono na šta smo fokusirani i najbolja stvar što možemo iz ovog poraza izvući je pouka, da možemo dalje da nastavimo i otklonimo slabe tačke koje su se pokazale na ovoj utakmici. Ono što mogu da pohvalim je odnos devojaka prema igri i u trenucima kada smo značajno gubili i kada se činilo da je utakmica već rešena. Velikim delom utakmice sam bio zadovoljan odbranom koju smo igrali, što se i vidi u rezultatu. Od jedne prvoligaške ekipe mi smo primili veoma mali broj poena. Razliku su pravile njihove igračice sa šutom iz reketa, pogotovo broj 10 koja je kurpilentna i vrlo ju je teško graditi. Samo ona je dala 14 poena. Svojim devojkama poručujem da sam zadovoljan igrom, i da ne treba da klonu duhom zbog poraza, već da radimo još bolje i otklonimo ove nedostatke. U prvenstvu smo lideri i sad će svi hteti da protiv nas odigraju što bolje. Možda je bolje što smo se okliznuli ovde nego za dve nedelje na gostovanju Dugi u Šapcu ili tako negde. Uvek svom timu posle ovakvih mečeva kažem dve stvari, ne postoji poraz postoji samo lekcija, i najvažnija je sledeća utakmica”.

Ovakva sportka filozofija, koja krasi našeg stratega, sigurno je dobra jer da za porazom ne vredi plakati, već se treba okrenuti novim mečevima, a već u subotu dolazi nam Vršac. Prava prilika da se zaleče rane i podigne samopouzdanje devojaka u susretu sa protivnikom koji ne igra baš najbolje. Vidimo se u subotu od 19:15 na tribinama srbobranske sportske Hale.

Facebook Komentari