Vreme je za FUTSAL TURNIR! Prijavite ekipe!

28. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Futsal, Lokalna samouprava, Mali fudbal, Sport, Zabava

Prilazimo polako kraju godine, a svi dobro znamo da je to period kada se priprema Novogodišnji futsal turnir. Ovom prilikom vas obaveštavamo da su prijave timova počele, a donosimo vam i sve ostale relevantene informacije.

Opština Srbobran sa Centrom za sport i turizam ponovo organizuje tradicionalni turnir na kom će se ove godine primenjivati futsal pravila igre. Prijavljivanje ekipa moguće je za četiri starosna ranga, odnosno za takmičenje u konkurencijama seniora, veterana, pionira i petlića. Starosne granice su sledeće:

  • PETLIĆI – 2006. godište i mlađi
  • PIONIRI – 2003. 2004. i  2005. godište
  • SENIORI – od srednjoškolskog uzrasta do 35 godina starosti
  • VETERANI – stariji od 35 godina.

Kotizacija za oba mlađa uzrasta je besplatna, dok je za Veterane 8.000 dinara po ekipi. Za SENIORE ona iznosi 12.000 dinara, tim može da čini maksimalno 12 igrača, a ukoliko taj tim dovede i jednu mlađu selekciju kotizacija će im biti umanjena i iznosiće 10.000 dinara. Na terenu SENIORI će moći da imaju 5 igrača (4+1), dok će kod ostalik kategorija i dalje to biti 6 (5+1).

Fond za nagrade je nikad veći, 350.000 dinara. Pobednici u SENIORSKOJ konkurenciji mogu očekivati sledeće nagrade:

  1. 200.000 dinara
  2. 100.000 dinara
  3. 50.000 dinara.

VETERANI će na raspolaganju imati fond nagrada od 100.000 dinara, dok su za PIONIRE i PETLIĆE obezbeđene robne nagrade, a medalje, pehari i priznanja očekuju najbolje u svim konkurencijama.

Na temu Novogodišnjeg turnira razgovarali smo sa organizatorima, Jovicom Andrićem članom opštinskog veća zaduženom za sport i omladinu, i Slobodanom Subićem direktorom Centra za sport i turizam.

Jovica Andrić: “Pred nama je treći po redu Novogodišnji turnir u Srbobranu koji organizuju lokalna samouprava u saradnji sa Centrom za sport i turizam. Ove godine smo uveli pravilo da timovi budu od po 5 igrača, odnosno 4+1, a lopta će biti veličine broj 4, što će igru učiniti zanimljivijom. Futsal je mnogo atraktivnija igra, mnogo je veća tenzija i mnogo više dolazi do izražaja sam kvalitet ograča, čime mislimo da ćemo turnir podići na jedan viši nivo, a i publici će biti zanimljivije da gleda brže mečeve. Što se tiče Veterana, kod njih ostaje sistem 5+1, kao i do sada, a ni kod mlađih kategorija to nećemo menjati. Prethodna dva turnira su bila vrhunski organizovana i mi se nadamo da ćemo ove godine postići taj nivo, ako ne i viši, a s obzirom da je meni ovo prvi zimski turnir koji organizujem osećam odgovornost i potrebu da održim kvalitet koji je do sad postojao. Krenuli smo na vreme sa organizacijom, trudimo se da sve bude realizovano bez manjkavosti i nadamo se da će svi biti zadovoljni, kako mi tako i učesnici, a najvažniji od svih publika”.

Slobodan Subić: “Složio bih se sa Jovicom, prošlogodišnji turnir je bio veoma uspešan, odlično organizovan i izuzetno posećen. Zadatak nam je da, najmanje, održimo taj nivo, a sa ovim izmenama i visinom nagrada, mislim da ćemo uspeti i da ga unapredimo. Krenuli smo na vreme. Želja nam je da zainteresujemo još veći broj ekipa za učešće, ako se sećate na prošlom turniru smo imali prijavljene, čini mi se, 64 ekipe. Naš turnir je bio masovniji čak i od novosadskog Dnevnikovog turnira, a uveren sam da to možemo da ponovimo, iako je to jedan ozbiljan projekat. Turnir počinje 22. decembra i trajaće do posle Božića. Turnir je deo projekta ‘Afirmacija sporta i omladine na teritoriji opštine Srbobran’ a organizator je opština Srbobran u saradnji sa Centrom za sport i turizam. U okviru ovog projekta smo već realizovali, vrlo uspešno, prvi turnir u nožnom tenisu, dvodnevni turnir u basketu koji je bio na jako visokom nivou i već tradicionalni turnir u strit fudbalu koji je i ove godine ispunio očekivanja. Dodao bih da smo tim projektom početkom godine realizovali i klizalište, za koje ne znam da li će ga biti i ove sezone, to ćemo još videti, i sve te aktivnosti smo sproveli sa ciljem da se što više animiraju rekreativni sportisti u našoj opštini”.

Naši sagovornici, na kraju razgovora, zajednički su pozvali svoje sugrađane da se aktivno uključe u ovogodišnji turnir tako što će prijaviti svoje ekipe za učešće i time učiniti ovu sportsku manifestaciju većom i boljom. Turnir počinje 22. decembra, dok će prijavljivanje ekipa biti moguće do 21. istog meseca. Za prijave i informacije u vezi sa Novogodišnjim turnirom možete pozvati organizatore na sledeće brojeve telefona:

Jovica Andrić – 061 166 0985                                                                                  Slobodan Subić – 060 300 1580

Dalibor Maglajčević- 060 7041 502                                                                          Stefan Šijačić – 063 752 4751.

 

Facebook Komentari