“Cilj je da podignemo ekološku svest učenika”

20. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Osnovne škole „ Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srbobrana i „Petar Drapšin“ iz Turije pristupile su programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, program koji realizuje nekoliko udruženih pokrajinskih sekretarijata i njihovih partnera već 10 godina.

Povodom svog zajedničkog pristupanja ovom programu, eko-patrole obe škole napisale su i zajedničko saopštenje, za sve građane opštine Srbobran, kako bi ih obavestili o važnosti onoga što predstoji, ali i kako bi ih pozvali da se priključe pojedinačnim akcijama.

“Pravo učešća u Programu imaju sve (državno i privatno osnovane) predškolske ustanove, osnovne i srednje škole sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, te, kada je na adrese škole stigao javni poziv za učešće u datom rogramu, odlučili smo, da se priključimo, s obzirom da već godinama i sami realizujemo brojne aktivnosti koje se odnose na očuvanje prirode i podizanje nivoa ekološke kulture kod naših učenika. Ono što smo planirali u periodu od novembra 2018. godine do maja 2019. godine jesu brojne eko-akcije sakupljanja stare hartije, pet boca, čepova, ozelenjavanje školskog prostora, obeležavanje raznih eko-datuma kroz razne kreativne radionice, kako za učenike mlađih tako i za učenike starijih razreda”.

“Planiramo i saradnju sa pojedinim predškolskim ustanovama, sa rasadnicima, lokalnom zajednicom itd. Cilj nam je, kao i ranijih godina da podignemo ekološku svest naših učenika i građana i što se tiče bacanja i selekcije otpada i što se tiče zaštite životne sredine, uštede energije itd. Pozivamo naše sugrađane da se priključe akcijama koje budemo realizovali, da slobodno odgovore na pitanja našim malim eko-novinarima kada budu sprovodili razna anketiranja i da učine naše mesto lepšim i čistijim. Zeleni pozdrav od Zmajeve i Drapšinove eko-patrole, za čistije i zelenije škole”.

Facebook Komentari