Pobednica foto konkursa „Osvojite šporet Smederevac” je Daniela iz Srbobrana

16. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Konkurs, Zabava

Vest da je naša sugrađanka Daniela Pavlović pobedila na konkursu u organizaciji manifestacije “Izađi mu na teglu” objavljena je još pre mesec dana, ali smo mi sačekali da “Smederevac” stigne na adresu porodice Pavlović kako bi smo ih posetili.

Srbobran je već tradicionalno jedan od gradova domaćina takmičenju u kuvanju ajvara “Izađi mu na teglu”, a na poslednjem održanom 14. septembra je najavljeno da će uporedo sa ovim takmičenjem trajati i foto konkurs u kom takmičari treba da fotografišu sebe dok pripremaju ajvar u svom domu, a najzanimljiviji će biti nagrađeni novim šporetom kompanije MBS-Milan Blagojević Smederevo, popularnim Smederevcem. Tada su mnogi u nepoverenju u regularnost takmičenja komentarisali da će šporet sigurno završiti kod nekog u Beogradu, ali evo ga kod nas u Srbobranu.

Posetili smo dom Daniele Pavlović u želji da saznamo od nje kako je došla na ideju da se prijavi na konkurs i da li je očekivala nagradu.

“S obzirom da sam pratila facebook stranicu ‘Izađi mi na teglu’, jedan dan sam sasvim slučajno naišla na njihovu objavu da postoji konkurs ‘Osvojite šporet Smederevac’. S obzirom da Smederevca u kući imamo od kako sam rođena i da je on sastavni deo mog života, a na njemu pečem papriku i kuvam ajvar, poslala sam fotografiju na kojoj se vidi da to radim sa svojim sinovima.  Uopšte nisam očekivala da ću baš ja dobiti nagradu, ali eto mene su izabrali. Pozvali su me jedan dan, mislim da je bila nedelja, i obavestili me da sam ja srećna dobitnica. Bila sam presrećna, a i sad posle mesec dana, kada je stigao, jednako sam srećna. Mislim da je došao u prave ruke, jer ja baš volim da kuvam. Nisam sigurna šta ih je opredelilo da baš moju sliku nagrade. Možda se na njoj vidi moja ljubav prema kuvanju, ili je prevagnulo to što se vidi da mi i deca pomažu u tome”.

Ovo je fotografija koja je Danieli donela nagradu. Idilično okruženje za spremanje ajvara sa tri mala pomagača.

U svakom slučaju lepo je što je nagrada sa takmičenja koje uključuje domaćice, i domaćine, iz cele Srbije došla u Srbobran, i što je završila u domu u kome ima dosta dece i gde je domaćica sigurna da će poklon biti koristan i svakodnevno upotrebljavan. Čestitamo porodici Danieli i njenoj porodici.

Facebook Komentari