Osnovna škola u Turiji obeležila je svoj dan

16. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Zabava

Na danas održanom skupu u sportskoj hali u Turiji, tamošnja osnovna škola “Petar Drapšin” prigodnim programom obeležila je svoj dan u godini.

Dan škole za svakog đaka je praznik kom se raduje bilo da učestvuje u njegovoj proslavi ili prosto uživa u slobodnom danu. Bogata priredba koju su ove godine nastavnici i deca priredili sigrno je bila vrlo zanimljiva svim učesnicima, pogotovo zbog činjenice što je publika koja je došla da ih gleda bila brojna. Tribine i galerija u sportskoj sali bili su potpuno ispunjeni znatiželjnim roditeljima, rodbini i drugarima dece koja učestvuju, ali su bili prisutni i gosti iz opštinske uprave, Doma kulture i sveštenik turijske crkve.

Priredbu je otvorila i gostima se zahvalila na dolasku direktorka osnovne škole Branislava Zeremski, koja je i sama bila uzbuđena i srećna što je njena škola domaćin ovako velikom broju ljudi. Direktorka je posebno naglasila da je zahvalna predsedniku opštine,. što je našao vremena i posetio njihovu školu na ovaj važan dan, takođe se zahvalila i predstavnicima lokalne samouprave, direktorima ustanova, predstavnicima crkve, kao i donatorima škole, koji su došli da uveličaju svečanost. Posebna zahvalnost iskazana je kompaniji Jaffa iz Crvenke, jer su za poklon poslali jako puno slatkiša, tako da ta zahvalnost dolazi najviše od strane učenika.

Program je bio bogat muzikom i pesmom, najviše školskog hora, a posebno su se prisutnima dopali nastupi najmlađih polaznika kulturno umetničkog ansambla, koji su izuzetno simpatično predstavili vojvođanske igre. Veliki broj dece uzeo je učešće u priredbi recitovanjem stihova, a sve uz muzičku pratnju sa violine. Za kraj su nas malo ozbiljnijim plesom iznenadili folkloraši starijih razreda škole, čija igra je zaista bila vredna sve pažnje prisutnih.

Predsednik opštine Radivoj Paroški, pratio je celu priredbu iz prvog reda, kako i dolikuje gostu visokog zvanja, a mi smo sigurni da je kao i većina ljudi u publici bio vrlo zadovoljan priredbom zbog čega nije ni bilo potrebe da ga to pitamo. Ono što je nas zanimalo tiče se novina u pogledu nagrađivanja istaknutih đaka naših škola.

“Ove godine smo načinili iskorak kada su najbolji đaci opštine u pitanju. Nagradili smo đake generacije svake škole, a dogovorili smo se i da naši učenici koji osvoje prva tri mesta na republičkom takmičenju, što je veoma značajno, dobiju prigodan poklon. Đorđe Matić je đak ove škole koji je ove godine nagrađen, i dobio je zaista vrednu knjigu, što je i želeo, i što će mu sigurno značiti u budućnosti. U ovom vremenu koje je bremenito raznim antikulturnim vrednostima hoćemo da na ovaj način pokažemo da se može drugačije, bolje i kvalitetnije. Čestitam Đorđetu na svemu što je učinio do sada”.

Đorđe Matić je bio đak generacije, bio je treći na republičkom takmičenju iz istorije, zbog čega je lokalna samouprava i odlučila da ga nagradi. On nažalost nije bio u mogućnosti da dođe i lično primi nagradu, te je umesto njega to učinila njegova majka. Više utisaka sa priredbe možete pokušati da nađete u našoj galeriji slika.

Facebook Komentari