Partizan je ipak bio jači

12. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport

Druga liga za odbojkašice juče je srbobranskoj ekipi “Elan Volley” donela još jedan poraz i to na domaćem terenu od Partizana iz Sremskih Karlovaca, tima koji je bar na papiru delovao kao laganiji protivnik.

Devojke Elana imale su pred sobom odličnu šansu da postignu drugu pobedu ove sezone, ali im je izmakla u dugoj igri živaca. Meč je trajao zaista dugo gde su obe ekipe tokom utakmice naizmenično razmenjivale poene iz seta u set i tako do petog koji je na kraju prevagnuo u korist gošći iz Sremskoh Karlovaca.

Prva dva seta osvojile su Srbobranke, 26:24 i 25:23, iako do njih nisu došle lako činilo se da će smoći snage i za treći uzastopni. Razlika u osvojenim servisima nikada nije bila veća od par poena, a prednost je imao onaj tim koji bolje otvori set. Svo vreme je bilo neizvesno što je unosilo igračicama nervozu i nije davalo ni trenutak da se opuste.

Tri naredna seta osvajaju gošće uz rezultatsku razliku malo veću od minimalne. Treći dobijaju sa 25:21 i tad se naslućuje mali pad u koncentraciji na strani ekipe Elan Volley. Par nesporazuma oko toga da li pustiti ili udariti loptu koštala je naše devojke trijumfa. Četvrta deonica završena je još lošijim rezultatom, 19:25, a u petom setu je postojala nada da možda ipak možemo da opet povedemo i na kraju trijumfujemo ali to čine devojke iz Partizana.

Ovaj meč bio je prava prilika za uspon na tabeli ali je nažalost ispuštena. Sledeće kolo ide se na noge lideru tabele, nepobeđenom Novom Sadu. S obzirom da niko i ne očekuje da ih neko može ugroziti, a naš tim nema šta više da izgubi, za očekivati je da će Elan napasti svom silinom, a ko zna možda i dođe do iznenađenja.

Facebook Komentari