Manjak igrača doveo Akademik do novog poraza. Dobra vest je da se Torbica Nikola vraća u klub.

12. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Košarkaški klub Akademik od starta sezone ima problem sa osvajanjem bodova, i kao da to nije dovoljno, protiv KK Slovena iz Rume ostali su na samo 6 košarkaša.

Tužno je videti da klub koji svi toliko volimo, za njegu nas vežu lepe uspomene, danas teškom mukom opstaje i bori se za opstanak u ligi bez velike nade da to i ostvari. Poslednja takmičarska utakmica, sedmog kola Prve regionalne lige, donela je poraz koji je baš bio bolan. Nedovoljan broj igrača, za pružanje bar većeg otpora, učinio je da ekipa “Slovena” trijumfuje u našoj hali sa 29 poena razlike.

Akademik je u meč ušao sa 7 igrača i tokom prve četvrtine vodio je potpunu egal borbu sa raspoloženim gostima, a činilo se da i pored vrlo kratke klupe možda može da napravi rezultatski brejk i iznenadi sve prisutne. Prva četvrtina završena je sa 22:24 za goste i nakon nje počinju pravi problemi. U toku druge četvrtine je pozlilo Vanji Srđanovu i on je morao da napusti teren, a na poluvremenu i da napusti salu zbog jakih bolova. Petorku od tog momenta čine: Marojević, Černak, Rodić, Babić i Ivanić, dok je jedina izmena bio iskusni kapiten Aleksandar Subić koji još uvek nije u mogućnosti da pruži maksimum, pošto je nedavno operisan.

Pad u igri je došao očekivano i samo je bilo pitanje sa kolikom razlikom će domaća ekipa izgubiti ovaj duel. Iz četvrtine u četvrtinu rezultata je rastao, 15:26, 14:20 i 20:30 su pojedinačni rezultati u poslednje tri deonice. Konačan rezultat 71:100 nije najlošiji u dosadašnjem toku lige, ali je sigurno moglo biti i gore s obzirom na snage sa kojima se raspolaže. Ivanić je sa 16 poena i 4 trojke bio najbolji kod nas, mada je isti broj poena i sa dve ubačene trojke završio utakmicu i Marojević. Dvocifreni su još bili Babić sa 14 poena i Černak sa 11 postignutih koševa.

Treneru Marku Srđanovu nismo mnogo želeli da dosađujemo sa pitanjima vezanim za igru tima jer je sve uglavnom jasno. Ono što nas je zanimalo bilo je zašto je danas imao tako mali broj košarkaša na raspolaganju.

“Moram da priznam da je posle sedmog poraza stanje u timu lošije nego što je bilo. Što se tiče klupe, dobro je pitanje šta se dešava sa momcima koji su prihvatili obavezu da igraju za Akademik. Odgovor je kratak, dvojica su povređena, druga dvojica duže pevređeni, neki proslavljaju osamnaeste rođendane, kršenja, idu u svatove. Takva je priča kod novih igrača koji nemaju sportsku kulturu i na to se ne može uticati. Ja na to nisam naučio, njima je to očigledno važnije od košarke. To je odgovor na pitanje zašto je klupa bila kratka, a to je i glavni razlog za današnji poraz. Nismo mogli da se nosimo sa iskusnijim i dosta kvalitetnijim igračima iz Rume, trebalo nam je svežine i što više promena da probamo da ih umorimo i tako dobijemo, ali to ovog puta nismo imali. Nadam se da će to da se popravi pred sledeći meč kod kuće, a sledeće gostovanje koje će biti izuzetno teško je protiv favorita lige, Veternika. Naša toliko željena prva pobeda mogla bi da se desi tek za dve nedelje protiv Srema, ili ona kasnije na gostovanju Kris Krosu koji kao i mi nemaju još ni jednu pobedu. Svoje bodove ćemo tražiti i protiv Hajduka i možda čak protiv Omladinca iz Novih Banovaca. To su neke utakmice u kojima vidim šansu da pobegnemo sa dna tabele i približimo se ekipama koje su već uzele neke bodove i bore se za opstanak. Naš cilj je i bio borba za opstanak i ako ga ne izborimo do kraja ove polusezone, onda do proleća moramo da radimo mnogo više kako bi to ostvarili. Imam i jednu radosnu vest posle svega ovoga, a to je da se u klub vraća trener Torbica Nikola. On će za desetak dana ponovo biti sa nama i preuzeće rad sa decom u klubu. Nikola je jedan od trenera koji je napravio Akademik kakav smo poznavali i sigurno je da će u radu sa decom napraviti neke nove sjajne igrače. Ovom prilikom pozivam decu da razmišljaju malo o tome da se priključe klubu, a kad Torbica dođe obići ćemo i škole da ih i lično pozovemo, a oni će imati jednog vrsnog stručnjaka i pedagoga sa kojim će ozbiljno raditi”, ovom zaista lepom vešću, strateg žutih je završio svoje izlaganje nakon teškog meča.

Facebook Komentari