Veterani drugi na fudbalskom turniru u Rušnju

04. novembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Kao da igraju regularnu fudbalsku sezonu, “Veterani Srbobran” svakog vikenda imaju mečeve u kojima se bore za pobedu, a juče su odigrali i turnir, odnosno dva meča.

Reč je o tradicionalnom IX turniru Prijateljstva “Rušanj 2018” na kom su naši Veterani osvojili drugo mesto. Priljateljstvo timova iz Srbobrana i Rušnja je dugo i nastavlja da se održava u redovnim fudbalskim susretima.

Na turniru je, kao i letos kod nas, učestvovalo 4 tima, a pored Domaćina FK Rušanj i naših Veterana Srbobran, učešće su uzeli i FK Vlasenica-Veterani kao i FK Ropotovo sa Kosova. Polufinalne mečeve ukrstili su timovi FK Rušanj i Veterani Srbobran, a pobedu odnosi naš tim minimalnim rezultatom 0:1. Strelac je bio Barna Tibor.

FK Ropotovo i Vlasenica-Veterani su u drugom polufinalu imali isti rezultat, ali na strani kosovskog tima koji sa jednim golom pobeđuje u ovom meču. Utakmica za 3. mesto FK Rušanj protiv Vlasenica-Veterani donela je malo zanimljiviji meč jer je broj golova bio veći, a na posletku slavi tim domaćina sa 2:1.

Finale je opet donelo minimalan rezultatski plus jednoj ekipi, a kako ne bi bilo da naši Veterani baš sve osvajaju, pobednički gol je završio u našoj mreži i FK Ropotovu doneo šampionski pehar ovog turnira “Prijateljstva”. Naš golman Srboljub Suzić proglašen je za najboljeg golmana turnira, a tim je bio vrlo zadovoljan srebrnim odličijem. Srbobranci su se nakon nadmetanja na terenu, sa prijateljima upustili u treće poluvreme, u kojem su sva četiri tima uzela ravnopravno učešće. Naravno reč je kao i uvek o onm delu druženja koje se nastavlja uz muziku i sa nogama pod stolom, a u retkim slučajevima i na stolu.

“Ovom prilikom želimo da čestitamo klubu Ropotovo na osvojenom prvom mestu, a domaćinima našim dragim prijateljima na odlično organizovanom turniru. Pozdravljamo i našu Braću iz Vlasenice koji su u oba meča pružili dobru igru, ali eto neko mora biti i četvrti. Bilo nam je zaista lepo u Rušnju, od ranog jutra pa do kasno u noć. Večera i druženje u restoranu Srpski Dvor bili su nezaboravni i jedva čekamo da se opet vidimo na nekom sličnom okupljanju” – reči su zahvalnosti koje dolaze iz tabora srbobranskih Veterana, koji su svoj osvojeni pehar slavili do ranih jutarnjih časova.

Facebook Komentari