Reprezentacija Srbije iz Srbobrana krenula na Svetsko prvenstvo u Meksiku

26. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Ove godine se u Meksiku održava svetsko prvenstvo u BASS ribolovu na kome će po prvi put u istoriji discipline svoje predstavnike imati i Srbija.

BASS disciplina jedna je od najrasprostranjenijih u svetu, a riba koju je cilj upecati je širokousti američki grgeč, poznatiji kao BASS. Kako rekosmo Srbija je po prvi put ostvarila plasman na jedno ovakvo takmičenje i jutros su naši reprezentativci imali skup u Srbobranu odakle smo ih ispratili na daleki put u Meksiko.

DSC_0160

Jedan od reprezentativaca je i naš Srbobranac Danijel Rafajlović što je i opredelilo ostatak ekipe da se baš u Srbobranu sakupe i iz njega krenu na put. Imali smo prilike da porazgovaramo sa našim reprezentativcima koji dolaze sa svih krajeva Vojvodine, a Danijela smo zamolili da nam kaže nešto više o ovoj ekspediciji na koju su se uputili.

DSC_0175

“Za nas je ovo jedan istorijski dan. Došlo je vreme da se najzad krene na svcetsko prvenstvo, a po prvi put Srbija nastupa na svetskom prvenstvu u BASS ribolovu. Reprezentaciju čini nas 6 takmičara prvog tima i imamo dvojicu kao rezerve, a tim čine još 4 člana delegacije, ukupno nas 12. Ja sam jedini takmičar iz Srbobrana, a ostali su iz Odžaka, Kule, Crvenke, Novog Sada, Bođanja i Kikinde. Iz Srbobrana idemo put Budimpešte odakle letimo za Amsterdam pa Meksiko siti, a dalje kroz Meksiko u Monterej i još nekih 200 kilometara kroz pustinju prema američkoj granici gde se nalazi jezero Čučilo, na kom će biti održano takmičenje. U ponedeljak i utorak imamo dva dana treninga, a u sredu, četvrtak i petak je glavno takmičenje, dok će u subotu biti ceremonija proglašenja pobednika. Povratak je planiran za noć 4. novembra. Svim silama ćemo se truditi da ostvarimo neki dobar rezultat, a možda donesemo i neku medalju. Hteo bih da se zahvalim Opštini Srbobran, predsedniku opštine i lokalnom ministru za sport, jer bez njihove podrške ne bih mogao da odem na ovo takmičenje”.

Na put su momke ispratili i pomenuti predstavnici lokalne samouprave, odnosno Radivoj Paroški i Jovica Andrić. Poželeli su im srećan put i najavili doček, iako baš na zgradi opštine nemamo balkon za te namene, ali snaći ćemo se već, samo neka oni osvoje medalje.

DSC_0176

Za reč dve smo zamolili i predsednika Paroški Radivoja: “Naravno da je lepo kada imate predstavnika na jednom ovako velikom takmičenju, i Srbobran je sigurno ponosan na Danijela. Našoj opštini znači što ima reprezentativca u prvom timu Srbije na Svetskom prvenstvu u ribolovi i zato smo i odlučili da ga podržimo. Pomogli smo Danijelu kao što pomažemo sve naše takmičare na velikim takmičenjima jer mislimo da je to potrebno. Srbobran je jedna mala sredina i kada u njoj dobijete neki kvalitet treba ga podržati da se razvija. Želeo sam da ispratimo momke na put kad su već odlučili da krenu iz Srbobrana, a poželeo sam im sreću i veliki uspeh u Meksiku. Samo učešće i kandidatura su uspeh, ali naša nacija je takva da uvek očekuje zlato. Očekujemo i mi sami, ja sam im rekao da donesu bar jednu medalju sa tog takmičenja. Svesni smo da je ovo prvo svetsko prvenstvo za njih i svaki rezultat će biti uspeh”.

 

DSC_0177

Ovogodišnje prvenstvo u ribolovu nosi zvanični naziv “Black Bass World Championships 2018” i ovo je 14. put da se organizuje. Učešće na ovogodišnjem takmičenju uzelo je 14 reprezentacija iz celog sveta, a pored Srbije i domaćina Meksika tu su još: Španija, Nemačka, Portugalija, Italija, Hrvatska, Južnoafrička republika, Svazilend, Venecuela, Zimbabve, Namibija, Kostarika, Sjedinjene Američke države i Kanada.

DSC_0173

Za nas je ovo takmičenje ispisivanje nove stranica sportske istorije nacije, i stvarno je svaki rezultat najviši ikad postignut. Ne smemo im reći srećno na prvenstvu, jer ribolovci to ne vole, ali je to ono što mislimo i stvarno im želimo.

Facebook Komentari