NIS odlučio: 5 miliona za obnovu sportskog igrališta u Srbobranu

26. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Kompanija Naftna industrija Srbije, kroz svoj program pomoći lokalnim zajednicama “Zajednici Zajedno”, izabrala je da realizuje projekat Centra za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam opštine Srbobran.

Taj projekat biće finansiran sa 5.000.000,00 dinara donacije, a u njegovom planu se nalazi: “Uređenje igrališta uz magistralni put Srbobran-Bečej uklanjanjem dotrajalih objekata na igralištu i postavljanjem nove multifunkcionalne podloge i ekološkog dečjeg igrališta, letnjikovca sa klupama i zaštitne drvene ograde u cilju razvoja zdravog životnog stila od najranijeg detinjstva”.

igraliste

“Zajednici Zajedno” već 10 godina pomaže lokalne sredine u kojima kompanija posluje, jer se želi postići da i građani osete efekte boljeg života tamo gde je NIS uključen u privredni rast, što je najbolji primer društveno odgovorne kompanije u našoj zemlji. Privrednici bi trebalo da su dužni da deo svog profita vraćaju zajednici u kojoj ostvaruju dobit, a ova firma baš to radi i svojim primerom bi trebala da podstakne i druge da učine isto.

Ovogodišnji program uključio je 12 gradova i opština a odobreno je 24 projekta ukupne vrednosti 114,5 miliona dinara. Ove godine je planirano da se projekti odaberu sveopštim internet glasanjem samih građana, ali je kompaniji prijavljen veliki broj nepravilnosti zbog čega je taj referendumski pristup morao biti odbačen, a o samim projektima je odlučivano u saradnji sa samim lokalnim vlastima i odabrani su oni za koje su izabrani predstavnici naroda smatrali da su najpotrebniji.

Cilj ovogodišnje akcije bio je poboljšanje kvaliteta života građana, a svi odabrani projekti dolaze iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture, ekologije, javnog zdravlja i socijalne zaštite.

Nama ostaje da sačekamo realizaciju i potom uživamo u obnovljenom sportsko-rekreativnom parku na obali Krivaje.

Facebook Komentari