70 godina druženja penzionera u Srbobranu

25. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Lokalna samouprava, udruženje

Udruženje penzionera u Srbobranu proslavilo je juče jubilej 70. godina postojanja, što je bio dobar razlog da ih posetimo u njihovom klubu.

DSC_1017Muzika, piće i veseli gosti su uvek osnovni uslovi koje treba ispuniti da bi neka proslava bila uspešna, a na proslavi naših starijih građana nije manjkalo ništa. Okupilo se pedesetak članova Udruženja u želji da im ovaj praznik protekne u najboljem raspoloženju i druženju sa prijateljima.
DSC_1025Gost na veselju bio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, čovek kojem su naši stariji sugrađani uvek zahvalni jer ni on njih ne zaboravlja i rado im pomaže u rešavanju njihovih problema, a podsetimo, ove godine im je obezbedio i odlazak na more.

DSC_1031Predsednica Udruženja, Ljubica Alargić, održala je pozdravni govor u kom je zahvalila svima koji su uzeli učešće u proslavi i došli da je uveličaju. Podsetila je na dane kada je pre 7 decenija osnovano prvo Udruženje i kako je tad bilo najbitnije obezbediti odeću, hranu i ogrev starijim licima, jer je bilo teško posleratno vreme. Danas je cilj ovog društva da svojim članovima pruži mesto za druženje, a njegova apolitičnost dozvoljava mu bavljenje dobrotvornim radom u svrhu pružanja boljih uslova života penzionerima naše opštine.

DSC_1020

DSC_1019Navela je gospođa Alargić kako im mnogo znači što s vremena na vreme mogu da odu na kraće izlete. Na taj način su posetili brojne manastire, mesta od istorijskpg i kulturnpg značaja u našoj zemlji, a odlasci u banju i na more su sam vrhunac zadovoljstva koji je mogao da se upriliči penzionerima i to konstantno ističu kao nešto na čemu su najviše zahvalni.

DSC_1022Da kaže koju reč je bio zamoljen i predsednik Paroški, koji je to rado prihvatio:kao što mu je i dolazak u klub starijih građana uvek, kako kaže drag i prijatan. Ponovo ih je kao i letos zamolio da utiču na muškarce da se priklone udruženju jer su trenutno u deficitu. Naravno posle malo šale i reči zahvalnosti što je pozvan na njihovo slavlje predsednik im je iskazao i reči divljenja, ali i poštovanja prema svemu što su oni u životu učinili da mi danas imamo društvo u kom su problemi iz istorije ostali u istoriji a sad se samo pominju.

DSC_1033Radivoj Paroški: “Radni vek brzo prođe i posle toga treba ulepšati i osmisliti život ljudima. Trudimo se koliko možemo da pomognemo svim društvenim organizacijama, posebno penzionerima, jer ste vi doprineli da se izgradi ovo društvo i sve institucije. Sa dobrom organizacijom možete mnogo učiniti za vas lično, ali i vaše udruženje. Želim vam sve najbolje, pre svega zdravlja i sreće i nadam se da ćemo se viđati još češće u ovakvim i sličnim prilikama”.

DSC_1027Mi smo otišli a okupljeno društvo je ostalo da se zabavlja uz muziku koja je ispunila prostor. Želimo im srećan jubilej “70 godina postojanja” i neka dočekaju sledeći, za deset godina, u istom neokrnjenom društvu.

Facebook Komentari