Neizvesno da kraja, a onda ubedljiva pobeda!

21. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

To je u najkraćem opis utakmice trećeg kola Druge regionalne lige Sever u košarci, koju je naš OKK Srbobran odigrao sa apatinskim KK Dunav 2014, i rešio u svoju korist 85:75.

DSC_0672

Imao je naš tim dobrim delom utakmice prednost, ali su je lako gubili, pa ponovo stizali i onda gubili ili prestizali, zavisi kako u kom minutu igre. Tim Dunava ima igrača koji je pod košem neprikosnovem, a reći da je igrao za Partizan i Cedevitu valda govori o kakvom centru je reč. Naravno njegovo ime je Šuput Predrag, i kad god je on bio na terenu naši momci nisu imali šta da traže pod košem, jedini način da bodovno ne padnu je bio da šutiraju sa distance. Zbog neprestane borbe sa iskusnim Šuputom naš Dejan Andrić zaradio je 5 ličnih greški što je pred kraj značajno osakatilo tim. Jedino kad smo pod košem mogli nešto bilo je kad je naš Miloš Stojinović tamo ili kad je Šuput na klupi.

DSC_0644

Rezultat po četvrtinama se kretao: u prvoj 19:19, druga 24:19, 18:22 i u poslednjoj 24:15 u kojoj smo i konačno slomili protivnika i ostvarili pobedu sa neočekivanih 10 poena razlike. Najefikasniji kod nas bili su Babić i  Stojinović, svaki sa po 19 poena, a pratio ih je Puhar sa 17. Zabeležili smo i 7 trojki, Babić, Milosavljević i Srdanov po dve i Andrić jednu. Trninić iako povređen ušao je u igru ali je bilo vidno da nemože da pruži svoj maksimum.

DSC_0675

Kako običaji nalažu, posle meča obavezno popričamo sa trenerom našeg tima, jer je ono što on ima da kaže o utakmici presudno, a i nas sve zanima njegova stručna analiza.

DSC_0695

Jovica Andrić: “Jako teška utakmica. Jedino što je dobro je pobeda, ništa više. Čudan kriterijum suđenja sa obe strane, ali neću o tome. Nisu nam sudije krive što smo promašili sedam vezanih slobodnih bacanja. Momci su mladi i neiskusni i ne znam kako da se izborim sa tim. Opet ponavljam istu priči i ne znam dokle tako. To je jako veliki problem, na treningu stalno vežbamo slobodnjake i pogađaju a na utakmici ništa. Na treningu trojke pršte na sve strane, a sad nemogu da pogode ni okean. Hvala bogu na -5 smo se digli sa tri pogođene trojke i to nas je vratilo u utakmicu. Novica Milosavljević je ubacio trojku sa 45 stepeni i to je rešilo utakmicu, napravili smo seriju sa -5 na +8 razlike. Ne volim nikog da izdvajam ali moram da pohvalim malog Puhara, on je bio čovek odluke. Dao je 17 poena, od toga 15 u drugom poluvremenu, 9 u zadnjoj četvrtini. Deja je izašao sa 5 faulova, ne znam da li je igrao više od 15 minuta. Tad sam se već uplašio, jer nam je već odsutan Subić i na terenu ostajem sa samo jednim iskusnim igračem, a sa druge strane Šuput koji pod košem ima dominaciju. Moj centar Miloš je bio dobar ali ni on nije mogao sa Šuputom. Imaju i oni dosta mladih igrača ali oni igraju zajedno već 3-4 godine. Nisam zadovoljan i očigledno moramo da radimo još jače. Ali zadovoljan sam načinom na koji smo se vratili u utakmicu, sa malom rotacijom sa klupe, bez iskusnih igrača i 4 niža igrača na terenu mi smo dobili utakmicu. Igrao sam na kraju sa jednim visokim igračem i samo sam ih menjao a zadržavao 4 niža, jer mi je plan bio da ih ubrzam i šutiramo spolja, što je upalilo. Naravno mnogo promašenih šuteva, a mi smo zavisni od njih, njima se hranimo i nema pobede bez pogodaka. Ovi momci nisu svesni koliko mogu, oni su talentovani i vidim da umeju, stalno to pokazuju, ali nikako da to pokažu i stvarno na utakmici i pred publikom. Čestitam momcima na pobedi i pokazanom karakteru pri negativnom rezultatu. Ako hoćemo među 4 najbolje ekipe moramo ispraviti ove greške i kako sam već govorio pobede kod kuće su obavezne, a negde ćemo valda napraviti i brejk u gostima, plus što smo napravili dobru koš razliku pred revanš a to može biti vrlo bitno”.

DSC_0736

Naredna utakmica naše momke očekuje u sledeću nedelju u Somboru, gde će igrati protiv možda i najboljeg tima lige. U pitanju je KK Joker, klub koji je nazvan po Nikoli Jokiću, trenutno našem najboljem NBA igraču, koji ujedno i finansijski i na svaki drugi način pomaže ovaj klub sa željom da u njemu stvori ozbiljnu takmičarsku ekipu za visoke ciljeve. Naš OKK Srbobran ide na sve i nema šta da izgubi, a i nije sramota izgubiti od jednog snažnog i dobro skrojenog tima kakav je Joker.

DSC_0734

Facebook Komentari