Košarkašice u drugom kolu pretrpele poraz. SUBIĆ: “Teško je igrati sa nekompletnim timom”.

20. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zdravlje

Ženski košarkaški klub “Srbobran” je u sinoćnom meču drugog kola Druge lige Srbije, poražen u Zrenjaninu sa 67:55. Kraća klupa i par propuštenih šansi koštale su naše devojke drugog trijumfa.

DSC_0116Domaći tim “Proleter 023” vodio je celu utakmicu, ali je svo vreme ta prednost bila dostižna i u nekim momentima su naše devojke uspevale da se približe rezultatski ali bez dovoljno snage da i preokrenu vođstvo. Rezultat se po četvrtinama kretao različitom dinamikom, tako da je srbobranski tim čak i dobio poslednju deonicu, ali to ipak nije bilo dovoljno za pobedu. Prva četvrtina je odigrana je 15:9, druga 16:15, treća 23:13, i poslednja 13:18, što je u zbiru konačnih 67:55.DSC_0153Najubedljivija igračica na utakmici bila je Tamara Ivkov. Iako jedna od najmlađih na terenu uvek je istakmuta ako po ničem drugom onda po brzoj i žustroj igri, koja ne prestaje ni u jednom trenutku utakmice. Postigla je Tamar 19 poena, 8 puta za dva poena iz 14 pokušaja i jednom trojkom iz dva upućena šuta, uz to upisano joj je i neverovatnih 12 skokova i 7 asistencija, tako da je ona definitivno bila lider srbobranskog tima u uvoj utakmici. U rotaciji našeg tima bilo je svega 9 igračica, od kojih se njih 6 upisalo u strelce, a dvocifrene su bile još samo Mirjana Zorić sa 12 i Jelena Ćurčić sa 10 ubačenih poena.

Trener naših devojaka, Slobodan Subić je nakon utakmice dao svoje viđenje ovog duela. Zašto je izostao bolji rezultat i šta nas čeka dalje:

DSC_0860“Bez nedovoljno oporavljenih sestara Curaković, Zorane Tanurdžić koja i dalje ne igra, kao i bolesne Branke Subić, nismo uspeli da napravimo brejk u Zrenjeninu. Ne mogu da kažem da nismo imali svojih šansi, sveli smo domaću ekipu na 67 datih poena kod kuće, ali u napadu nismo imali rešenja. Još kada se uzme u obrzir da je protivnik postigao 21 poen posle naših grešaka i čak 22 iz drugog napada jasno je da količina “poklonjenih” poena diketno potire naše napadačke elemente i upravo u ova dva segmenta najbolje može da se vidi kako je utakmica izgleda. Iako nismo kompletni i već treću nedelju se borimo sa povredama i virusom, mislim da imamo za čime da žalimo. Idemo dalje, sledeća utakmica je najvažnija. Za vikend nam dolazi Radnički iz Kragujevca, koji je klub sa veoma dugom i bogatom tradicijom, koji uprkos porazu u prvom kolu u gradskom derbiju ima najviše ambicije i na nama je da se konsolidujemo i nađemo načina i snage da pobedimo kod kuće. O terminu odigravanja ćemo naknadno obavestiti publiku.”

DSC_0141Žalimo i mi što nisu naše devojke uspele da vežu dve pobede na startu prvenstva, jer mi kao i većina Srbobranaca koji prate sportske rezultate naših klubova svaku pobedu osećamo kao svoju a sa svakim porazom se rastužimo kao da je naš lični. Već sledeći vikend imaćemo priliku da u svojoj hali slavimo pobedu nad značajno jakom ekipom, a svedočili smo već tome da i najjači padaju na srbobranskom parketu, pa što ne bi opet.

Facebook Komentari