Na pokrajinskoj likovnoj smotri predstavljaće nas Lenka Kaćanski Cucić

15. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava

U subotu veče srbobranski Dom kulture bio je domaćin Zonskoj likovnoj smotri umetnika iz nekoliko opština. U galeriji su izložena njihova dela a proglašeni su i najbolji koji će na predstojećoj smotri Vojvodine pokušati da dosegnu do još višeg plasmana.

1 2

Umetnici iz Bačke Palanke, Vrbasa, Novog Sada, Bečeja i Srbobrana, predstavili su žiriju svoje najbolje radove, a galerija Doma kulture prepuna znatiželjnih ljubitelja umetnosti svedočila je kvalitetu prikazanih likovnih ostvarenja. Savez likovnih amatera, inače organizator ove i sličnih Smotri, okuplja oko sebe jako veliki broj umetnika koji se izražavaju na različite načine: crtežom, akvarelom, uljanim i pastelnim bojama, ali i kombinacijama različitih tehnika koje na posletku kao rezultat imaju vrlo zanimljive slike, a često u svom izražaju izlaze iz podloge stremeći trećoj dimenziji.

3

Molba žirija je bila da se  umetnici koji nisu izabrani na ovoj smotri, ne gube polet i želju za radom već da nastave da rade to što vole. Propozicije žiriranja su takve da bez obzira na kvalitet učesnika uvek se bira samo 20 najboljih, što je u Srbobranu bio problem jer je broj kvalitetnih i inspirativnih dela na ovoj Smotri mnogo veći. Među 20 najboljih našla se i jedna Srbobranka Lenka Kaćanski Cucić koja je izlagala pod rednim brojem 12.

lenka

Lenka Kaćanski Cucić

Facebook Komentari