Okk Srbobran ovog vikenda počinje svoju prvu sezonu

02. oktobar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Некатегоризовано

Omladinski košarkaški klub Srbobran dočekao je dugo iščekivani početak druge lige Vojvodine, a svoju prvu takmičarsku utakmici , ako ne računamo letnju ligu, imaće u subotu 6. oktobra.

DSC_0902b

Od 19:00 časova u subotu u našoj hali igraće se košarkaški meč prvog kola SRBOBRAN – BEOČIN. Iz kluba domaćina upućuju poziv svim Srbobrancima da dođu u dvoranu i podrže momke, jer čak 10 od dvanaest igrača čine momci iz Srbobrana. Seniorski tim broji ukupno 20 igrača, od kojih su njih 18 Srbobranci, ali će zbog mnogih povreda koje već na startu muče tim zaigrati samo 12 spremnih. Po rečima trenera Jovice Andrića ” U subotu idemo na pobedu i ništa nas drugo ne zanima.” jasne su ambicije kluba iako su svesni da najjači sastav ne može da istrči na parket u prvom meču.

jovica-andric

Jovica Andrić: “Naša ekipa je mlada i nažalost neiskusna, ali mi želimo da sezonu otvorimo pobedom zbog samopouzdanja cele ekipe. Dosta igrača je povređeno, neki su još roviti i nisu dugo igrali, tako da nismo kompletni. Krga Nikola je i dalje povređen (prvi play ekipe) i nećemo moći da računamo na njega u prvoj polovini sezone. Drugi play tima Srdanov Aleksandar trenira poslednjih dvadesetak dana, međutim još ga neću uvoditi u seniorske utakmice jer nije potpuno spreman nakon povrede skočnog zgloba. Za sad će nastupati sa juniorskim timom kako bi se polako vratio u igru, ne želim da rizikujem da obnovi povredu, jer nam je on jako važan za tim. Povređeni su i Nemanja Trninić, Jovan i Dejan Paroški takođe, tako da nismo kompletni, ali ponavljam ne zanima nas ništa osim pobede”.

okk-srbobran-seniori-smeh

Ovog vikenda kreću takmičenja i za mlađe kategorije, a koga zanima može da dođe u subotu u 12:30 da pogleda utakmicu generacije 2004. godište protiv ekipe Joker iz Sombora, dok će u nedelju od 12:00 časova nastupati juniori u meču sa KK Somborom.

“Prvi tim je odigrao samo dve pripremne utakmice, jer je sportska hala bila u procesu renoviranja, mada smo mi sa treninzima na otvorenom terenu pojačano radili na spremnosti ekipe. Treniralo se dva puta dnevno tako da smo fizički sigurno na visokom nivou. Ekipu samo dodatno pojačali na centarskoj poziciji, i to je momak iz Novog Sada Miloš Stojinović, a u tim su se vratili i moj brat Dejan Andrić i Slobodan Subić koji će svojim iskustvom mnogo pomoći ekipu. Za nas će svaka utakmica biti derbi i velika borba jer želimo da ostvarimo što bolji rezultat. Zacrtali smo sebi učešće u playoff-u, niko nas tu ne vidi ali mi to hoćemo i ka tome idemo. Krajni cilj je da budemo među prve 4 ekipe lige, mada će biti vrlo teško jer su tu i timovi poput Kikinde, Joker Sombora i Slobode NS koji će se boriti za titulu”.

dva-tima

Predsednik kluba gospodin Ninoslav Jokanović je, po rečima našeg sagovornika, čovek koji se mnogo trudi oko kluba i bez kojeg ovo sve ne bi bilo moguće. Kako navodi Andrić, Nino je stabilnost ovoga kluba i čovek koji mora da se pomene, iako on lično ne voli da se eksponira u javnosti. Pored braće Andrić, koji treniraju sve selekcije, i predsednika, upravni i nadzorni odbor kluba čine neki od roditelja igrača mlađih kategorija koji u mnogome pomažu funkcionisanje ovog najnovijeg člana sportskog društva u Srbobranu.

Seniorski tim OKK SRBOBRAN:

1.Subić Slobodan 1985 . (krilo)
2.Krga Nikola 1991. (plej)
3.Simin Ljubomir 1991. (krilo)
4.Andrić Dejan 1992. (krilo, krilni centar)
5.Paroški Jovan 1993. (krilo)
6.Vujić Stevan 1994. (krilni centar, centar)
7.Paroški Dejan 1995. (krilo)
8.Trninić Nemanja 1995. (krilo, krilni centar)
9.Stojinović Miloš 1995. (centar)
10.Paroški Mirko 1997. (bek, krilo)
11.Babić Nikola 1998. (plej ,bek, krilo)
12.Babić Radovan 1999. (plej)
13.Mirosavljević Novica 1999. (bek, krilo)
14.Srdanov Aleksandar 2000. (plej, bek)
15.Puhar Dušan 2000. (bek, krilo)
16.Radovanović Uroš 2000. (krilni centar)
17.Aleksić Nikola 2000. (plej)
18.Belić Slobodan 2001. (plej)
19.Munjin Teodor 2001. (bek)
20.Debeljački Nikola 2001. (bek).

 

 

 

Facebook Komentari