Akademik je otpočeo novu sezonu

30. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Do nedavno je bilo vrlo upitno da li će uopšte nastaviti da postoji, a juče su odigrali prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni. Iako početak nije baš reprezentativan, košarkaški klub Akademik je ušao u novu sezonu.

DSC_0743

Bilo je vrlo turbulentno u upravi kluba u ovoj godini, a promenjena je kompletna uprava, trener i tim. Ostali su grb, boje i duga tradicija neodustajanja, što nas i dovodi do toga da i posle najtežeg momenta u klupskoj istoriji KK Akademik je i dalje tu. Nakon završene prošle sezone u Drugoj ligi Srbije, naš klub je ispao iz takmičenja, a razlozi za lošiju igru su brojni. I pored poziva iz košarkaškog saveza da i sledeću sezonu igra ovo takmičenje Akademik nije mogao da odgovori pozitivno jer su problemi u funkcionisanju mnogi, što je rezultiralo povratkom u niži rang u kom smo pre godinu ipo bili šampioni.

DSC_0734

Juče je odigrana premijerna utakmicu u Prvoj regionalnoj ligi Sever, koja je treći rang takmičenja, u kojoj su Žuti ugostili inđijski KK Železničar. Od prvog minuta bilo je jasno da je protivnik znatno spremniji i uigraniji od nas. Imali smo tokom svih 40 minuta problem da zadržimo loptu, Odlazila je protivniku i u situacijama koje se graniče sa relnim. Železničar je i pod košem bio dominantniji. Njihov gorostasni centar je lako kupio odbijene lopte i pretvarao ih u poene i nove napade, a sa tim nismo mogli da se izborimo.

DSC_0720

DSC_0742

Utakmica je završena porazom Akademika 53:80, po četvrtinama 9:22, 9:20, 19:24 i u poslednjoj 16:14 za nas što je dobar pokazatelj mogućnosti ovog tima. Takođe za tim je dobro da igrači osete kako je moguće nadigrati i ovako jakog protivnika, a još bitnije čini nam se je to što se bez obzira na ogroman zaostatak naši momci nisu predavali i igrali su snažno do isteka poslednje sekunde. Kao zaključak posle utakmice može se izvući samo jedan, a to je da se ni ne može očekivati da će tim koji je prvi put okupljen u ovom formatu pre mesec dana, prikazati odmah vrhunski rezultat. To nije moguće očekivati, pogotovo što su čak četvorica igrača, od kojih se očekuje da budu standardni, izostali sa jučerašnjeg meča.

DSC_0784

Od trenera Akademika, Srđanov Marka, smo po završetku meča dobili potvrdu onoga što smo i sami zaključili, ali i nešto više:

DSC_0779

“Ono što svim ljudima koji žele da prate Akademik u ovoj sezoni treba da bude jasno je da nam je primarni cilj opstanak u ligi. Gosti iz Inđije su došli sa kompletnim timom i odlično su utrenirani, za razliku od nas koji imamo ekipu u stvaranju. Imam na raspolaganju par igrača 2000. i 2001. godište, a zbog bolesti su mi 4 igrača sprečena da igraju, forsirao sam ove mlađe da bih nešto dobio i videli ste rezultat. I pored toga moram pohvaliti moje igrače što su pokazali želju za igrom i nadmetanjem. Kako vreme bude odmicalo mi ćemo se uigrati i nadam se da ćemo uskoro moći da se snažnije suprotstavimo timovima kao što je Železničar. Možda ih u revanšu čak i pobedimo. Imamo jednog iskusnog igrač, Rodića, koji se dečko trudi ali ne može on sam, pogotovo kad sa druge strane ima mnogo višeg centra, što je večeras bio slučaj. Pored njega imamo vrlo mlade igrače koji, videli ste, imali su tremu kad su izašli na teren, ali su se kasnije popravili i čak u nekim momentima značajno smanjivali prednost gostiju. Od njih ću do nove godine pokušati da napravim jedan konkurentan tim za ovaj rang takmičenja. Dobili smo od Centra za sport i treći termin za treninge, tako da će i to pomoći da se bolje pripremimo. Nadam se da ćemo u narednom periodu popraviti i finansijsko stanje u klubu, koje nije zavidno, kako bismo Akademik vratili na pobedničku stazu u kojoj je bio do nedavno”.

DSC_0787

U listu strelaca upisalo se samo 6 igrača srbobranskog tima, od kojih je Ivaniš (#12) sa 16 poena bio najefikasniji sa čak 4 pogotka od 3 poena. Prate ga Marojević (#4) sa 15 i Kovačević (#9) sa 14 postignutih poena. Sledeće kolo naš klub igra u Futogu protiv KK Futog Tupanjac MD, iskusnog, standardnog tima u Prvoj regionalnoj ligi.

Facebook Komentari