Danas startuje košarkaški turnir Juniorskih timova Vojvodine u Srbobranu

21. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Drugi put za redom Srbobran je domaćin vrlo bitnog kvalifikacionog turnira u košarci za juniorske timove iz cele pokrajine, jer će za dva najbolja tima turnira doneti učešće u objedinjenoj Juniorskoj ligi Srbije.

Ključni ljudi za dobijanje ovog turnira su Slobodan Subić i Jovica Andrić, prvi treneri košarkaških klubova “Srbobran” u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su istovremeno i na sportskim funkcijama u našoj opštini. Od njih smo dobili informacije vezane za ovaj sportski događaj koji će trajati 9 dana i dovešće u Srbobran neke od bitnih košarkaških imena kako trenerskih tako i klubskih.

boba-joca

Ekipe koje nastupaju u Srbobranu, a biće ih 5, podeljene su u dve grupe:

Grupa A                                                              

  1. Mega Bemaks (Sremska Mitrovica)
  2. Star (Novi Ledinci)

Grupa B

  1. Vojvodina (Novi Sad)
  2. Sloboda Neos (Novi Sad)
  3. Odeon Basket (Novi Sad)

Ono što je bitno reći je da su svi timovi koji će igrati u Srbobranu najbolji timovi, uzrasta igrača do 18 godina, iz Vojvodine, a kvalifikanti će učestvovati u najjačoj juniorskoj ligi naše zemlje. Očigledno je da su naši klubovi i naša lokalna samouprava vrlo cenjeni u košarkaškom savezu Vojvodine, jer je ponovo ukazana čast Srbobranu da bude domaćin ovakvog turnira. Uslovi u našoj hali su podignuti na viši nivo, što možete pročitati u povezanij vesti, a to će nadamo se sve zajedno uticati na dobijanje i nekih drugih sličnih i boljih sportskih takmičenja, čime će saradnja našeg sportskog Centra sa sportskim savezima biti podignuta na još veći nivo.

29790663_1257961617667897_6126132366717490775_n

Najbitnije ime među klubovima koji će igrati u Srbobranu je Mega Bemaks, čiji prvi tim je jedan od najjačih klupskih selekcija u državi. Oni su i prošle sezone učestvovali na turniru a ove godine prvi nastup imaju u petak 28. septembra, a mi se nadamo dolasku i prvog stratega kluba Dejana Milojevića koji je legenda naše košarke. Poštovanje naše publike je stekao igrajući za Partizan u kojem je postao najbolji igrač NLB lige i nekoliko puta bio najkorisniji igrač kola u Evroligi. Sa Partizanom je osvojio dve titule prvaka Srbije i Crne Gore. Izabran je za najboljeg igrača Jadranske lige i za najboljeg igrača SCG u sezoni 2003/04, a bio je i reprezentativac SRJ sa čijim timom je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj. Trenersku funkciju u Megi je preuzeo 2012. godine i od tad uspešno predvodi ovaj tim.

Raspored utakmica:

Petak, 21. septembar:

Sloboda Neos – Odeon basket (18.00)

Subota, 22. septembar:

Vojvodina – Sloboda Neos (17.00)

Nedelja, 23. septembar:

Odeon basket – Vojvodina (17.00)

Petak, 28. septembar:

Mega Bemaks – Star (18.00)

Subota, 29. septembar:

Star – prvoplasirani iz grupe B (16.00)

Mega Bemaks – drugoplasirani iz grupe B (18.00)

Nedelja, 30. septembar:

Drugoplasirani iz grupe B – Star (16.00)

Prvoplasirani iz grupe B – Mega Bemaks (18.00)

Još par sličnih turnira organizuju se za Beogradske timove i ekipe iz uže Srbije, a samo najbolji mogu očekivati ulazak u prvu juniorsku ligu, što našu publiku svrstava u one srećnike koji će moći da uživaju tokom sledećih 9 dana u odličnoj košarci.

Facebook Komentari