Zajedničkom vožnjom bicikala Srbobranci obeležili Evropsku nedelju mobilnosti

17. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, Lokalna samouprava, Sport, Turizam, Zabava

Juče je i zvanično počela Evropska nedelja mobilnosti koju na različite načine obeležavaju mnogi gradovi starog kontinenta, a u našem mestu organizovana je grupna vožnja biciklova od centra Srbobrana do Beljanske bare kod Turije.

DSC_0216

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj organizovala je ovogodišnji skup sa željom da promoviše zdrav život, odnosno značaj fizičke aktivnosti za sve ljude. Uz svesrdnu podršku lokalne samouprave i uvek prisutne aktiviste “Plavog Kruga” u nedelju 16. septembra skupio se veliki broj biciklista u srbobranskom parku kako bi i zvanično Evropska nedelja mobilnosti mogla da počne.

DSC_0214

Tačno u 15:30 uputio se kordon rekreativaca na dva točka ka Turiji, uz prisutnu policijsku pratnju. Vožnjom ulicama, Zmaj Jovinom, Cara Lazara, pa kroz Miloša Obilića, družina se kroz naftna polja i preko Krivaje polako kretala ka svom odredištu.

DSC_0219 DSC_0231

Kako je ko mogao, jedan za drugim, svi su na kraju stigli do cilja, hladom zaklonjenog izletničkog parkića kraj Beljanske bare. Neki su se odmarali u hladu u želji da dođu do daha nakon duge vožnje, drugi su put nastavili po Stazi zdravlja koja kruži oko Beljanske, a najmlađi su imali priliku da se provozaju motornim čamcima duž celog prirodnog rezervata.

DSC_0255

Da obezbede ovu atrakciju bilu su zaduženi radnici Voda Vojvodine, koji su dopremili plovila, njima upravljali i svo vreme pazili na bezbednost svih prisutnih tokom plovidbe, ukrcavanja i iskrcavanja. Takođe su rado odgovarali na pitanja dece tokom vožnje i sigurno je da su mališanima učinili ovaj dan mnogo zanimljivijim nego što su to sami mogli da očekuju da će biti.

DSC_0217

Kako smo naveli prisutni su bili i članovi “Plavog Kruga” koji su uvek uz ovakve akcije i prisutnima besplatno nude merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, a ne izostaju ni osveženja za sve rekreativce.

DSC_0272 DSC_0246

Ispred opštinske uprave Srbobran na skupu je bio član opštinskog Veća Radivoj Debeljački, koji nam je rekao par reči o ovom lepom dešavanju.

“Već tradicionalno kao i svake godine Evropska nedelja mobilnosti održava se i u Srbobranu. Opština Srbobran i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj potrudili su se da ovaj događaj bude upriličen i ove godine, još jednom vožnjom do Beljanske bare. Smatram da je masovnost na zadovoljavajućem nivou i da je bitno da održimo kontinuitet i tako nastavi sa daljom promocijom Beljanske bare koja je veliki turistički potencijal naše opštine. Ona je nedovoljno iskorišćena i u narednom periodu nastavićemo da radimo na tome, da imamo jedan lep ambijent za našu decu i sve one koji vole rekreaciju i neke druge vrste aktivnosti i uživanja u prirodi. Želim da se zahvalim Vodama Vojvodine koje i ove godine podržavaju akciju, i obezbedili su nam čamce za vožnju i ljude koji obezbeđuju decu i prostor. Sigurno je da su deca uživala, a moram Vam priznati da sam i ja kada sam se prošle godine provozao sa njima zaista dobro zabavio”.

DSC_0252 DSC_0265

Facebook Komentari