RUKA SPASA po treći put podelila je poklone novorođenim bebama

17. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, Lokalna samouprava, udruženje

Za poslednja dva ipo meseca, koliko je prošlo od kako je Udruženje žena “Ruka spasa” poslednji put organizovalo podelu paketića bebama, rodilo se 35 novih, najmlađih naših sugrađana. S tim u vezi predsednica Udruženja, gospođa Savka Lazić, organizovala je danas treću po redu svečanost uručenja poklon paketa.

DSC_0271

“Naše Udruženje žena pokrenulo je ovu akciju od nove godine, kako bi bar malo pomoglo mladim majkama, sa željom da svakoj novorođenoj bebi u ovoj godini pokloni uz jedan higijenski paket i ručno rađene kapice, čarapice i rukavice. Mi želimo da damo neki svoj mali doprinos popravljanju nataliteta, da pored svega što daju država, pokrajina i lokalana samouprava, i mi učinimo lep gest pažnje mladim majkama da znaju da i na njih neko misli” tim rečima nam je gospođa Savka objasnila svoju misiju na kojoj ona sa svojim prijateljicama istrajava, a nada se da će još dugo to moći da čine.

DSC_0267

Za razliku od prethodna dva puta, kada smo imali priliku da izveštavamo sa ovakvih skupova, odziv majki je bio mnogo veći. Dvadesetak mladih mama došlo je u malu salu opštine na poziv Udruženja, a neke od njih su sa sobom povele i svoje mališane i tako ovaj treći skup učinile još lepšim.

DSC_0269

Dobrodošlicu svim prisutnima je, pored gospođe Lazić, mladim majkama u ime lokalne samouprave poželeo član opštinskog veća Radivoj Debeljački. Zahvalio im se na tome što pomažu da se popravi populaciona slika u našoj opštini, time što su se odlučile da postanu majke ulažu u našu budućnost i opstanak našeg naroda i države. Pored toga želeo je da ih podseti da pored svih beneficija koje im obezbeđuje država, one imaju uz sebe i opštinu. Za svako novorođeno dete lokalna samopurava pomaže roditeljima sa 20.000 dinara jednokratno, kako bi u prvim danima kad dete dođe u kuću mogli da obezbede sve što je potrebno, a za samohrane roditelje taj iznos je duplo veći.

DSC_0273

Radivoj Debeljački: “Ovakvi projekti uvek će biti podržani od strane lokalne vlasti, jer su oni značajni, kako za poboljšanje nataliteta u našoj zemlji što je i naš cilj, tako i u smislu humanog i nesebičnog poklanjanja onim građanima kojima je pažnja potrebna. Nadamo se da će se sa ovakvim akcijama nastaviti i dalje i da će mo ih imati više u narednom periodu, a na opštini je da to isprati i pomogne na svaki način. Mi smo tu za svu našu decu i njihove roditelje i pomažemo im tokom celog perioda odrastanja, kako besplatnim užinama u školama i predškolskim ustanovama, tako i sa besplatnim prevozom, stipendijama za srednjoškolce i studente, paketićima za prvake, pomažemo maksimalno Romsku decu i sve one koji su ekonomski ugroženi. Kako u budućnosti budemo imali, nadamo se, veći budžet tako ćemo moći i više da učinimo za naše najmlađe sugrađane”.

DSC_0275

Svim roditeljima koji nisu mogli da dođu na današnje okupljanje, paketi će bit uručeni naknadno u prostorijama Udruženja u podrumu Narodne biblioteke.

DSC_0278

Udruženje “Ruka spasa” u narednom periodu radiće na završetku svog velikog projekta koji za cilj ima obezbeđivanje pomoći deci sa Kosova i Metohije, a s tim u vezi u novembru mesecu biće održana i izložba u Domu kulture na kojoj će biti izloženi novi ručni radovi ovih vrednih žena.

Facebook Komentari