Završen je 13. Kup u pecanju

09. septembar 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Lokalna samouprava, Sport, udruženje

U subotu ujutru pored srbobranskog mosta bio je otvoren 13. Kup u pecanju Saveza organizacija i udruženja ratih vojnih invalida, porodica poginulih boraca AP Vojvodine. Takmičila su se 54 takmičara i tri takmičarke iz udruženja Vojvodine, uže Srbije i Republike Srpske.

DSC_0904_1 DSC_0911

Takmičenje je otvorio Jovica Andrić  član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, koji je istakao značaj ovog i sličnih skupova u Srbobranu, jer na taj način se naša opština promoviše kao lepo mesto sa dobrim domaćinima, i siguran je da će se i sledeće godine nastaviti sa ovom praksom. Na veliku žalost mnogobrojnih učesnika Kupa, u subotu je kanalska voda bila vidno zagađena ispuštanjem nekih otrovnih materija iz vrbaških industrijskih postrojenja, što je uticalo na to da sva riba izađe na površinu zbog nedostatka kiseonika. Ova ružna slika nastala ljudskim nemarom značajno je uticala na samo takmičenje, jer je bilo skoro nemoguće nešto upecati.

DSC_0907_1 DSC_0913

U kampu učesnika takmičenja nalazio se i štand “Plavog kruga” čiji su aktivisti predvođeni doktorom Ilijom Gazepovim besplatno kontrolisali krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” uvek se rado priključi ovakvim manifestacijama i na taj način pomaže građanima u otkrivanju bolesti koje možda nisu ni svesni da je imaju.

Facebook Komentari