Košarkaški klub SRBOBRAN ozbiljno trenira za nastup u Drugoj ligi Vojvodine

25. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, košarka, Sport, Zabava

Omladinski košarkaški klub Srbobran, osnovan je prošle zime, a nedavno je primljen u Drugu ligu Vojvodine, što je za jedan tako mlad tim uspeh vredan pažnje. S tim u vezi otišli smo na trening prvog tima u srbobranskoj sportskoj Hali i popričali sa trenerom Jovicom Andrićem o predstojećoj sezoni, napredku u trenažnom procesu, ali naravno i radu sa mlađim kategorijama igrača.

DSC_0821

Kako trenutno stoje stvari ligu će činiti 16 timova i igraće se dvokružni bod sistem, odnosno igraće se 30 kola u regularnom delu prvenstva, s tim da postoji mogućnost da će se formirati dve grupe od po osam timova, gde će se na kraju formirati playoff i playout grupe od po 4 najbolje i 4 najlošije ekipe iz svake grupe. Ono što je najbitnije liga će svakako trajati cele sezone i moćićemo da uživamo u dobroj košarci od prvog vikenda u oktobru mesecu, kad startuje takmičenje. Žreb će biti u košarkaškom savezu Vojvodine 11. septembra i tad ćemo saznati raspored utakmica.

DSC_0835

OKK Srbobran nastao je nakon niza neslaganja i loših odnosa u prethodnom klubu, KK Akademiku, gde je odlučeno da se izbegnu svađe i loši odnosi koji su postojali i da se krene od nule. Ovaj pristup, čistih odnosa, doveo je do toga da se formira novi klub i da se na treninge vrate momci koji su bili odlični košarkaši ali su zbog svega prestali da treniraju. Oni su se sad vratili košarci i vredno treniraju pod diregentskom palicom Jovice Andrića, što je jedna jako lepa priča.

DSC_0840

Ova ekipa je od maja do jula igrao u letnjoj ligi, pod pokroviteljstvom košarkaškog saveze Vojvodine, u želji da se vidi kako tim stoji sa formom, da bi stekao takmičarski ritam i da bi se utvrdilo na kojim segmentima igre treba da se poradi. Srbobran je ostvario skor od 7 poraza i 5 pobeda, i one su momcima sigurno značile jer kao novi klub koji je na početku svaki trijumf se broji. Timski duh je u ekipi na visokom nivou i atmosvera je vidno dobra, a o svemu ostalom govori Jovica Andrić:

DSC_0813

“Šestog avgusta smo krenuli sa pripremama, radimo dva puta dnevno, kako sa decom tako i sa seniorskim timom. Trenutno u klubu trenira oko 50 dece, a sa prvim timom klub broji oko 70 igrača. Iz razloga, što se radi parket u sportskoj hali, većinu treninga sprovodimo na otvorenom terenu iza hale. Deca se jako trude i svi zajedno dajemo maksimum od sebe, u želji da prijavimo 6 takmičarskih timova ove sezone. Čak 5 selekcija ćemo imati u mlađem uzrastu. To su juniori 2000. godište, kadeti 2003. godište, pioniri rođeni 2004. godine, mlađi pioniri 2006. i mini basket 2008./09. i mlađi. Moram da pohvalim sve momke, jer se jako trude i ne propuštaju treninge, što je jako bitno. Mesec avgust je najbolji za napredovanje igrača, tada nema škole i imamo vremena da se mnogo više posvetimo treninzima. Svaki igrač dnevno u treningu provede dva ipo sata, gde bukvalo za dva dana treniranja u avgustu imamo više vremena u trenažnom procesu nego tokom cele nedelje u vreme školskog perioda”.

DSC_0795 DSC_0802

“Prošle godine smo sa godištem 2006. osvojili drugo mesto u Vojvodini, i sa tom generacijom imamo jako velike planove i ambicije. Drago mi je što vidim da oni imaju veliku želju za uspehom i rado dolaze na treninge, što i meni daje volju da još bolje radim sa njima. Zadovoljni smo kako teku pripreme. Još uvek nisu svi došli sa letovanja, ali polako se kompletiramo i do oktobra, kad krene sezona bićemo potpuno spremni”.

DSC_0819

“Prvi tim je takođe startovao sa pripremama 6. avgusta, i sobzirom da su neki momci zaposleni i ne stižu uvek na prepodnevne treninge, jako sam zadovoljan jer i pored svih ličnih obaveza oni ne odustaju i vredno treniraju. Broj prvotimaca na trningu je zadovoljavajući, i nikad nije ispod 20 igrača. Trenutno sa prvim timom treniraju i juniori i kadeti, jer je tek treća nedelja treninga i još se ne radi na taktici sa loptom 5 na 5, pa treninge mogu da sprovodim zajedno”.

DSC_0826

OKK Srbobran i zvanično je postao član Druge muške regionalne lige Vojvodine, u prevodu 4. liga Srbije. Liga je proširena na 16 timova. Mi smo predali zahtev košarkaškom savezu Vojvodine da budemo primljeni, i uključeni smo mi i KK Apatin. Jako nam je drago zbog toga i ponosimo se time, jer mislim da smo zaslužili to radeći jako dobar posao sa prvim timom. S obzirom da smo malo kasno saznali da ćemo igrati taj rang takmičenja, pa potraga za pojačanjima malo teže ide, ali da budem iskren želimo samo jednog ili maksimalno dva igrača, jer nam je cilj da igraju Srbobranci. U klubu trenutno imamo sve momke iz Srbobrana, sem jednog momka koji je iz Temerina koji putuje svaki dan. Njegovo ime je Dušan Puhar i 2000. je godište, ali pošto je već godinu dana sa nama mi smo ga prisvojili kao da je Srbobranac”.

DSC_0845

“Razlog zbog kog želimo da se pojačamo sa tih jedan ili dva igrača je taj što su nam dva najbolja, ključna igrača povređena i neće moći da zaigraju do zime. To su Nikola Krga i Aleksandar Srdanov i trebaće vremena da se saniraju njihove potrebe a vrlo su nam značajni za tim. Sa dva nova dobra igrača mislim da možemo da budemo među 4 najbolja tima lige. I pored svega mislim da ćemo imati lepu igru  i da ćemo biti zanimljivi publici. Moj stil igre je od uvek brza košarka i to želim da usadim u momke. Ono što publika može da očekuje od nas je da ćemo pružiti jako dobru košarku, da će biti brza košarka i da ćemo izginuti na terenu za svaku loptu, biće puno trčanja i još više šuteva. Ovim mladim momcima fali samo utakmica. Stekli su iskustvo kroz letnju ligu i sad samo treba da se uigraju”.

Pored Jovice Andrića, drugi trener u klubu je njegov rođeni brat Dejan. Jovica vodi timove seniora, juniora u kadeta, dok Dejan radi sa mlađim kategorijama (pioniri, mlađi pioniri i mini basket).

 

Facebook Komentari