Poklon 25 radnih stolova za početak školske godine

22. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Društvo, Konkurs, Lokalna samouprava, udruženje

Udruženje “Ruka spasa” i njen idejni tvorac, gospođa Savka Lazić, neposustaju u svom radu i konstantnim akcijama pomažu građane Srbobrana. Ovog puta pomoć su dobile porodice prognanih i izbeglih lica, odnosno njihova deca školarci.

ruka-spasa022

“Ruka spasa” je kroz projekat “Mali poklon za veliki uspeh”, za koji je sredstva dobila na konkursu Fonda za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, odabrala 25 đaka osnovnioh škola, kojima će pokloniti po jedan pisaći sto. Udruženje je biralo decu i porodice kojima će pomoć stvarno dobro doći, vodeći se time da u porodici ima i manje dece koja će taj isti sto naslediti i tako mu produžiti korisnost i povećati vrednost.

????????????????????????????????????

Ovo je drugi put da Savka Lazić kroz svoje udruženje poklanja stolove našim đacima, a samo je jedna od nebrojenih akcija koje su u kratkom četvorogodišnjem postojanju, ona i žene iz udruženja sprovele u delo. Gospođa Savka je uvek zahvalna lokalnoj samoupravi na podršci koju od nje dobija, te je ovom prilikom pozvala u goste i predsednika opštine Radivoa Paroškog, da prisustvuje ovoj svečanoj dodeli poklona našim građanima, jer je i on svakako zaslužan za to. Skup je održan u podrumu Biblioteke, u prostorijam koje koristi za svoje potrebe i Udruženje “Ruka spasa”.

ruka-spasa023

“Ovo je još jedna akcija naših udruženja koja u okviru opštine rade i pomažu našim građanima. ‘Ruka spasa’ iskoristila je priliku da obezbedi podršku za svoj projekat podele radnih stolova dobrim učenicima, i to će za mnoge porodice biti značajna pomoć na početku školske godine. I lokalna samouprava pripremila je dodatna sredstva za pomoć učenicima. Opština Srbobran želi da istakne kvalitet i da kvalitet bude nešto što će podstaći sve druge da još bolje rade, prevashodno mislim na učenike. Ovo što je učinila ‘Ruka spasa’ je takođe veoma značajno, i nadam se će i u budućnosti nastaviti sa takvim aktivnostima. Sve pohvale i materijalna podrška za tako dobra humanitarna udruženja”, reči su predsednika Paroškog, kojima se obratio roditeljima i deci, dobitnicima ovih vrednih poklona.

ruka-spasa032

Predsednica Udruženja i predsednik opštine, zajednički su izrazili želju da ovi pokloni budu korišćeni u svrhe učenja i da deca koja na njima budu radila domaće zadatke budu odlični đaci, jer samo tako će sve akcije koje se sprovode imati smisla i efekta, a naše društvo biti naprednije i bolje.

ruka-spasa0213

Facebook Komentari