Nova fudbalska sezona je počela

20. avgust 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Tri fudbalska kluba naše opštine u vikendu za nama otpočeli su novu borbu za bodove u sezoni 2018.-2019. neki sa više a neki sa manje uspeha.

SRPSKA LIGA VOJVODINA

Da, dočekali su Srbobranci da klub sa imenom našeg voljenog mesta nastupi u Srpskoj ligi, i prvi rezultat doneo je prve bodove. Tačnije samo jedan bod, jer je meč u kom se FK Srbobran predstavio završen rezultatom 0:0. Nisu naši momci, predvođeni kapitenom Aleksandrom Ćovinim, uspeli da značajnije ugroze gol gostujućeg tima “Hajduka” iz Kule, ali su zato snažnom odbranom uspeli da sačuvaju svoj gol. Prilike da se povede, su propuštane na obe strane, ali moramo biti objektivni i reći da se Kuljani bili za nijansu bolji. U svakom slučaju početak u novoj ligi nije loš, i uliva nadu da može naš tim nešto da napravi u ovom rangu takmičenja.

VOJVOĐANSKA LIGA “SEVER”

Naš preostali predstavnik u ovoj ligi, tim Mladost iz Turije, odlično je započeo ovu sezonu, sa upisana sva tri boda. Minimalnim rezultatom 0:1 savladali su Turinci u Tavankutu ekipu domaćina. FK Tavankut je prošlu sezonu završio na sredini tabele, za razliku od naših koji su bili predposlednji, što ovu pobedu čini značajnijom i obećava nam uspešniju sezonu za Mladost.

PFL SUBOTICA

Jedini naš tim koji prošlog vikenda nije uzeo bodove, je nadaljski FK Napredak, koji je na svom terenu izgubio sa 0:1 od fudbalskog kluba Sloga iz Ostojićeva. Sloga je debitant u ligi, a došao je iz Potitske međuopštinske lige, u kojoj je bio prvak u prošloj sezoni sa samo jednim porazom i 25 pobeda. S obzirom da Napredak nije briljirao prošle sezone, sa ogromnim oscilacijama u igri, ovogodišnja očekivanja bi trebalo svesti na to da se napravi što uigraniji i bolji tim, a bolji rezultati bi tad trebali sami da se pojave. Očekujemo da će Nadaljčani već u sledećem kolu ostvariti pobedu, jer će igrati protiv ekipe Panonija iz Bačke Topole, koja nije baš najbolja.

MFL BAČKA TOPOLA – MALI IĐOŠ – VRBAS – BEČEJ – SRBOBRAN

FK Mladost Radost jedini je klub naše opštine koji sezonu još nije započeo, jer je prvo kolo njihove lige zakazano za 2. septembar.

Facebook Komentari