Imamo nove prvake turnira MILENKO GENČIĆ!

31. jul 2018.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Fudbal, Lokalna samouprava, udruženje, Zabava

Posle deset dana igranja i nastupa 40 ekipa, noćni turnir u uličnom fudbalu 3na3 je završen, a nagrade su uručene najboljim timovima i pojedincima.

vlcsnap-2018-07-30-00h59m53s522

Nedelja je kako i dolikuje velikim takmičenjima uvek rezervisana za finala, a takva praksa je usvojena i na srbobranskom najvećem sportskom takmičenju ovog leta. Treći tradicionalni turnir “MIlenko Genčić” dobio je nove prvake i to ove godine u dve konkurencije, kadetskoj i seniorskoj, a nikako ne smemo zaboraviti da spomenemo ni žene, koje na ovom turniru imaju svoje takmičenje. Naravno u pitanju je nadmetanje u izvođenju penala u kojem imamo novu osvajačicu priznanja.

DSC_0628 DSC_0700

Finalni dan turnira počeo je polufinalnim mečevima kadeta, gde su snage odmerili ekipe “5 prijatelja” i “Igra leptira”, kao i “Komšije” i “Golden team”. Finale su izborile ekipe: “5 prijatelja” pobedom od 3:1 , kao i “Komšije” sa rezultatom 3:0. Za treće mesto su naravno igrali “Igra leptira” i “Golden tim”, a bronzu su osvojili Leptiri pobedom od 2:0. Finale između Prijatelja i Komšija završeno je rezultatom 1:1, te su za odluku o pobedniku morali da se izvode penali. Pet Prijatelja, odnosno Aleksandar Kovačević, Stefan Bukinac, David Radovanović, Aleksandar Tešić i Željko Kovačić, pobedili su sa 3:2 i tako osvojili turnir u konkurenciji kadeta.

DSC_0670 DSC_0684

Jednako uzbudljivo bilo je i u finalnoj borbi u šutiranju penala, za koje se prethodnog dana izborilo desetak devojaka. Neverovatna je preciznost koju neke od njih poseduju. Pogoditi 10 uzastopnih šuteva u gol sa različitih distanci ne može biti slučajnost, već očigledan talenat. Rezultat za respekt i postignuće kojeg se ne bi postideli ni najbolji profi fudbaleri postigla je Sabina Gavrilov, koja je pobedila u finalu izvodeći penal sa skoro cele dužine terena. Njoj je kao pobednici ovog takmičenja pripao pehar, kao i nagrada u vidu vaučera za letovanje u Sutomoru u hotelu opštine Srbobran.

DSC_0604 DSC_0621

Takmičenje u seniorskoj konkurenciji fudbalera počelo je polufinalnim mečom timova “Caffe Momento Siniša Gavrilov” i “Doo Delco” koje je završeno rezultatom 1:4. U drugom su igrali “Parketar Dane” i “RS house Montela”, a ulazak u finale slavili su momci iz Montele ubedljivom pobedom od 2:5. U utakmici za treće mesto nadmetali su se “Caffe Momento Siniša Gavrilov” i “Parketar Dane”, a pobedu su odneli parketari sa 2:5, čime su sebi obezbedili pehar i utešnu novčanu nagradu od 10.000 dinara.

DSC_0742 DSC_0736

Finale je u kom su igrali timovi “Doo Delco” iz Srbobrana i “RS house Montela” iz Vrbasa, bilo je pravo takmičarsko. Igralo se požrtvovano i “ginulo” se za svaku loptu iako je rezultat od početka govorio ko je pobednik. Vrbašani su zasluženo osvojili titulu prvaka turnira i nagradu od 100.000 dinara, jer su uspeli da čak 7 puta zatresu mrežu domaćina, a prime samo 3 gola (3:7). Momci koji su osvojili turnir i odneli zlato su: Nemanja Peković, Filip Jakšić, Boris Bodonji i Marko Živkucin. Čestitamo momcima na osvojenim nagradama, jer su ih stvarno zaslužili. Drugo plasirani, srebrni tim “Doo Delco”, osvojio je novčanu nagradu od 30.000 dinara, a ostaje žal što jedan domaći tim nije osvojio prvo mesto.

DSC_0739 DSC_0725

U svakom sličaju, turnir je sa sigurnošću opravdao naslov najboljeg ovog leta, jer je poseta bila ogromna, a kvalitet timova, igre i nagrada na vrlo visokom nivou. Kako smo dobili informaciju od organizatora, do Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, neće biti novih sportskih nadmetanja u organizaciji Srbobranske inicijative mladih.

DSC_0746

Turnir je organizovao Centar za sport i turizam opštine Srbobran u saradnji sa Udruženjem građana „Srbobranska inicijativa mladih“, uz pomoć kompanije NIS kroz projekat „Zajednici zajedno“.

Facebook Komentari